Podpořte růst řas a obočí

Ricinový olej je rostlinný olej, který se získává ze skočce obecného. Mastné kyseliny, které tvoří ricinový olej, jsou považovány za extrémně výživné pro pokožku. Mnoho lidí také uvádí, že při pravidelné aplikaci pomohl ricinový olej s růstem delších, silnějších řas a obočí.

Ricinový olej je již dlouhou dobu používán lidmi po celém světě k mnoha účelům, jako je například i boj s akné, redukce vrásek či stařeckých skvrn. Nám se ze zkušeností osvědčil také na lupénku. Ricinový olej muži také rádi používají na vousy.

Ricinový olej je také běžnou přísadou v mnoha kosmetických produktech, protože může dodávat kosmetice hydratační a výživný účinek bez ucpávání pórů nebo podráždění pokožky.

 

Jak ricinový olej používat na řasy

Než si olej aplikujete, pozorně si přečtěte složení, zda se jedná opravdu o čistý ricinový olej, což u toho našeho můžeme potvrdit. Ricinový olej, který obsahuje i jiné oleje či přísady by mohl způsobit podráždění a nemusel by přinést požadovaný výsledek.

Den před prvním ošetřením řas naneste malé množství oleje na část malou část pokožky mimo oči. Pokud nedojde k podráždění pokožky, měl by být pro vás produkt bezpečný pro použití na řasy.

 

Nejlepší čas ošetření ricinovým olejem je večer před spaním:

  • ujistěte se, že jsou vaše řasy či obočí čisté bez jakéhokoliv makeupu
  • malé množství oleje nanesete na vatovou tyčinku či čistý kartáček od řasenky
  • olej aplikujte na konečky řas a jemně pročešte do délek, případně na horní část linie
  • dávejte velký pozor, aby se olej nedostal do oka (mohl by být pro oko dráždivý, pokud by se do očí dostal, vypláchněte jej vodou)
  • ráno olej doporučujeme opláchnout vodou případně použijte i Odličovací sérum s tamponkem

 

Struktura oleje

Nelekněte se, Ricinový olej je husté konzistence a je to takhle v pořádku. Je čirý a voní neutrálně. Pokud byste olej chtěli použít i pro vlasové zábaly a špatně by se vám pracovalo s jeho hustotou, můžete jej naředit například s olejem arganovým či jojobovým. 

 

Ricinový olej si můžete pořídit TADY 

 

Závěr

Ricinový olej je považován za bezpečný, avšak někteří, tak jak tomu bývá i u jiných produktů, můžou na něj mít alergickou reakci. A protože jej budete chtít nanášet do oblastí očí, které jsou velmi citlivé, doporučujeme nejdříve olej vyzkoušet na malé ploše těla a počkat 24 hodin, zda dojde k nějaké reakci. Pokud ne, můžete začít s použitím na řasy.

Zatímco mnoho kosmetických produktů slibuje růst řas za vysokou cenu, u Ricinového oleje je skvělé, že je cenově dostupný (u nás 100 ml za 190 Kč) a také zcela přírodní volbou. Je také snadno použitelný a obecně bezpečný. S trochou trpělivosti a důslednosti si můžete díky němu užívat delší a krásnější řasy!