Kdy zařadit do pravidelné rutiny oční krém a jaké jsou jeho benefity

Pokožka v okolí očí (a rtů) je nejtenčí a zároveň nejvíce namáhanou částí obličeje. Je až 10 krát tenčí, obsahuje méně kolagenu a nemá téměř žádné mazové žlázy. Známky stárnutí se na ní projevují mnohem dříve než na zbytku obličeje.


Oční krémy jsou speciálně vyvinuty pro péči o citlivé oční okolí. Hydratují, regenerují, chrání a posilují, zpevňují, vyhlazují a zrychlují mikrocirkulaci očního okolí.

Oční okolí pracuje neustále. Pokud se k tomu přidá stres, nedostatek spánku, práce u počítače, nedostatečný pitný režim, sluneční záření, genetika a první vrásky – tmavé kruhy pod očima nebo otoky na sebe nenechají dlouho čekat.

 

KDY ZAČÍT

Začněte včas! Prevence je velmi důležitá. Proto je vhodné již od 25 let zařadit do své každodenní rutiny i oční krémy. Dobrý oční krém dodá očnímu okolí hydrataci, pružnost, mladistvý vzhled, dokáže projasnit tmavé kruhy pod očima. A to je důvod, proč začít používat oční krém pravidelně – tedy každé ráno i večer.

 

JAK VYBRAT SPRÁVNÝ OČNÍ KRÉM

Péče by měla být vždy přiměřená věku a potřebám pleti (jemné vrásky, hluboké vrásky, otoky, povadlé oční okolí,...). Vyhněte se v mladém věku radikálním liftingovým očním krémům, začněte pozvolna s přiměřenou péčí. Mladé pleti stačí jako prevence pravidelná hydratace a správné odličování každý večer. Zajímejte se o složení a volte přírodní oční krémy bez syntetiky (silikony, ropné složky, parfemace,...).


Po 30. roce se začínají objevovat první jemné linky, popřípadě vrásky. Je vhodné se mrknout po péči s obsahem kyseliny hyaluronové, která působí jako prevence stárnutí, výborně hydratuje a vypíná pleť. Vyzkoušejte náš rozjasňující oční krém s obsahem kyseliny hyaluronové pro hydrataci očního okolí, moringového a vlašského oleje, které dodají dostatečnou výživu a díky výtažku z Terminalia Arjuna (Look Oléoactif®) pomůže zmírnit známky únavy a otoky v očním okolí.

Ve 40.-50. roku sáhněte po liftingovém nebo anti-age krému, který má kromě hydratačních také regenerační účinky. Aktivně vrásky vyhlazuje, vypíná pleť a působí proti všem příznakům stárnutí.


Kromě klasických očních krémů a gelových krémů můžete používat také speciální oční masky, koncentráty a séra. Masky na oči hydratují citlivé oční okolí a postarají se o maximální výživu po krátkou dobu. Nezapomínejte na kvalitní spánek, pitný režim a vyváženou stravu.

 

JAK SPRÁVNĚ ODLÍČIT OČI, ABYSTE SI NEUDĚLALI ZBYTEČNÉ VRÁSKY

Pleť v oblasti očí nenatahujte, nedrhněte silou, zbytečně nevytahujte do stran. Odličovací tamponek dostatečně napusťte kvalitním a šetrným odličovákem. Přiložte jej na oči a nechte pár vteřin působit. Následně jej jemnými pohyby stahujte. Odličujte směrem dolů a od vnitřního koutku k vnějšímu.

 

JAK SPRÁVNĚ NANÁŠET OČNÍ KRÉM

  • nanášejte vždy na vyčištěnou a odlíčenou pleť
  • ideálně ráno i večer
  • nanášejte na pevné části kolem celého očního okolí (nevynechejte oblast pod obočím – odpovídá za ochablé a padající víčko) a pohyblivému očnímu víčku se vyhněte
  • jemným poklepáváním špičkami prstů aplikujeme krém od vnitřního koutku směrem ven
  • zbytečně pleť nenatahujte a nenapínejte

 

Malý návod, jak postupovat v aplikaci našich produktů, a v kterém kroku zařadit oční krém.