Ovládněte umění dokonalého odlíčení: Dvoufázové čištění pro účinné odstranění make-upu

Pokud jde o péči o pleť, pravidelné čištění je jedním z nejdůležitějších kroků, ke kterému bychom měli přistupovat s láskou pozorností. Může to znít jako další povinná rutina v našem rušném životě, ale zastavme se na chvíli a zamysleme se nad tím, jakou roli toto jednoduché gesto hraje v celkovém zdraví a kráse naší pleti.

Nemůžeme přehlížet skutečnost, že čistá pleť je základem pro efektivní fungování ostatních produktů v naší rutinní péči o pleť. Ani ten nejdražší a nejúčinnější hydratační krém nám nebude schopen plně pomoci, pokud ho budeme nanášet na pleť plnou nečistot a ucpaných pórů.

 

Doublecleansing = Dvoufázové čištění

Dvoufázové čištění není jen obyčejným krokem v péči o pleť, je to cesta, která vás dovede k objevení přirozeného jasu vaší pleti. Jeho podstata spočívá v kombinaci dvou kroků - použití přípravku na bázi oleje k rozpuštění make-upu, opalovacího krému a dalších nečistot a následně přípravku na bázi vody k důkladnému vyčištění pleti.

 

První krok: Přípravek na bázi oleje

Produkty na bázi oleje jsou jako klíč, který otevírá dveře k hlubšímu čištění. Je to proto, že oleje jsou schopny rozpouštět se v jiných olejích a tucích, což znamená, že mohou účinně odstranit z pokožky přebytečný kožní maz, make-up a nečistoty, které jsou rovněž na bázi olejů, aniž by zbavily pokožku jejích přirozených olejů. Olejové čisticí produkty tak nenarušují přirozenou kožní bariéru, ale naopak ji posilují a zanechávají pleť příjemně hydratovanou. Olej účinně odstraňuje vše, co je na bázi oleje - včetně silného make-upu, SPF a kožního mazu, aniž by bylo nutné jej třít nebo používat agresivní produkty na čištění, které mohou pokožku vysušovat nebo dráždit.

 

Email_2

https://www.renovality.cz/odlicovaci-serum-200-ml-s-rozprasovacem/

 

 

Druhý krok: Výrobek na bázi vody

Poté, co olejový čisticí přípravek statečně odstraní první vrstvu nečistot a make-upu, přichází na řadu přípravek na vodní bázi. Tato fáze čištění je nezbytná, pokud chcete dosáhnout dokonale čisté pleti. Tento krok odstraní veškeré zbytky odličovače na bázi oleje spolu s nečistotami rozpustnými ve vodě, jako je pot a znečištění z okolí. Tato fáze zajistí, že vaše pleť bude dokonale čistá, ale bez pocitu vysušení nebo pnutí. Tento krok dokončuje proces čištění a připravuje pleť na lepší vstřebávání dalších produktů v péči o pleť.

 

Email_3

https://www.renovality.cz/jemna-cistici-pena-renovality-150ml/

 

 

Sladká tečka na závěr

Květinová voda na závěr odlíčení nejen zklidňuje pleť po odlíčení, ale také dodává pleti důležitou hydrataci a podporuje její regeneraci. Květinová voda je skvělým osvěžením během dne a ideálním základem pro další produkty, jako jsou oleje, krémy nebo séra.

 

Email_4
 
 
 
 
Výsledkem dvoufázového odstraňování make-upu je oslnivě čistá, zdravá a zářivá pleť, která je připravena na další produkty, jako jsou tonika, séra a hydratační přípravky. Tento proces nejen pomáhá udržovat zdraví vaší pleti, ale také podporuje její schopnost regenerace a boje proti předčasnému stárnutí.