NOVINKA Hyaluronové sérum PURE a rozdíly mezi séry

Asi jste už zaznamenali, že jsme přišli s novým oblíbeným Hyaluronovým sérem, které nese název "PURE", a na základě toho přišlo spoustu dotazů na rozdíly mezi séry a kdy a jaké používat. Pojďme si to tedy rozebrat v našem dnešním článku.


Hyaluronové sérum PURE vs. Hyaluronové sérum klasické

Hyaluronové sérum, jeden z našich top produktů, který získal 5 krát za sebou ocenění produkt roku. To, že je produkt natolik oblíbený má své opodstatnění - co konkrétně sérum umí?

  • Hydratace: Kyselina hyaluronová je přirozeně přítomná v naší pokožce a slouží k udržování její hydratace. Hyaluronové sérum dodává pokožce intenzivní hydrataci, protože molekuly hyaluronové kyseliny dokážou vázat až tisíckrát svou hmotnost vody. To pomáhá udržet pokožku vláčnou, hebkou a hydratovanou.
  • Vyplňování vrásek: Kyselina hyaluronová má schopnost dočasně vyplnit vrásky a jemné linky, čímž zlepšuje vzhled pleti. Když je aplikována na pokožku, přitahuje vodu a vyhlazuje její povrch, což může snížit výskyt vrásek a zlepšit texturu pokožky.
  • Podpora hojení a regenerace: Kyselina hyaluronová může podpořit proces hojení a regenerace pokožky. Má protizánětlivé vlastnosti a pomáhá obnovovat poškozenou pokožku. Je také známo, že podporuje tvorbu kolagenu, který je důležitý pro pevnost a pružnost pleti.
  • Lehká konzistence a rychlá absorpce: Hyaluronové sérum má často lehkou a tekutou/gelovitou konzistenci, která se snadno vstřebává do pokožky. To znamená, že se rychle dostává k cílovým vrstvám pleti a poskytuje okamžitý hydratační efekt.

 

Jaký je ale tedy rozdíl mezi původním Hyaluronovým sérem a novým PURE?

Rozdíl je pouze v konzervantu. Původní sérum obsahuje phenoxyethanol, což je látka, která je v dnešní době hodně démonizovaná, avšak tato látka v séru má svůj důvod - zkrátka nešlo to jinak.

Phenoxyethanol se používá jako konzervační prostředek v mnoha kosmetických výrobcích. Při správném používání a dodržování příslušných bezpečnostních opatření se obecně považuje za bezpečnou látku. V séru ho máme dokonce v nižší koncentraci, než dovoluje norma.

Kyselina hyaluronová je ve vodě velice nestabilní a náchylná k bakteriálnímu znečištění. Jedině phenoxyethanol dokázal to, aby sérum bylo stabilní, nebylo náchylné k rozpadu a znehodnocení. Phenoxyethanol je rozšířená konzervační přísada a nahrazuje vysoce problematické parabeny. Přidává se do kosmetických produktů, aby zpomalila růst nežádoucích bakterií, zafixovala vonné látky, chránila tím produkt před znehodnocením a prodloužila jeho trvanlivost.

Spoustu zákaznic se však této látce vyhýbá, proto jsme hledali alternativu. A tak vzniklo Hyaluronové sérum PURE, které obsahuje pouze jiný konzervant. Složení a účinky zůstávají stejné. :-) Je tedy jen na vás, kterou variantu zvolíte.

Hyaluronové sérum klasické i PURE můžete používat ráno i večer před krémem či olejem.

 

 

 

 

Hyaluronové sérum s vitamínem C a B3

Tady rovnou navážeme - sérum s vitamíny doporučujeme používat pouze ráno. Proč? Protože kombinace vitamínu C a retinolu (který používate večer) nedělají v jedné rutině dobrotu. Navíc vitamín C má schopnost rozjasnit pleť a to, troufáme si říct, oceníte asi spíše ráno.


Hyaluronové sérum je obohaceno o vitamín C, který je skvělý pro:

  • Antioxidantová ochrana: Některá hyaluronová séra obsahují také antioxidanty, jako je například právě vitamín C. Antioxidanty pomáhají chránit pokožku před volnými radikály a oxidativním stresem, které mohou přispívat k předčasnému stárnutí pleti.
  • Zlepšení jasu pleti: Vitamín C může přispět ke zlepšení tónu a jasu pleti. Pomáhá snižovat nerovnoměrný pigment v důsledku slunečního poškození a stárnutí. Pravidelné používání kosmetiky s obsahem vitamínu C může vést k zářivější a vyrovnanější pleti.
  • Stimulace kolagenu: Vitamín C je důležitý pro syntézu kolagenu, který je klíčový pro pevnost a pružnost pokožky. Při používání kosmetiky s vitamínem C může dojít ke stimulaci produkce kolagenu, což napomáhá v boji proti příznakům stárnutí a zlepšuje texturu pokožky.
  • Vitamín C a SPF: I když vitamín C není náhradou za sluneční ochranu, má schopnost mírně posílit účinky slunečního ochranného faktoru (SPF). Při používání kosmetiky s vitamínem C před aplikací ochranného opalovacího prostředku může poskytnout dodatečnou ochranu před škodlivými účinky slunečního záření.

 

 

 

 

Hyaluronové sérum je obohaceno také o vitamín B3 - niacinamid, jehož účinky taktéž oceníte:

  • Regulace pigmentace pokožky: Niacinamid pomáhá regulovat přemnožení melanocytů, což jsou buňky produkující pigment melanin. Tím pomáhá snižovat přebarvení pokožky a nerovnoměrný pigment. Může pomoci zvýšit zářivost a rovnoměrnost tónu pleti.
  • Zlepšení textury pokožky: Niacinamid má schopnost zlepšit texturu pokožky tím, že stimuluje produkci ceramidů, které jsou klíčové pro ochranu pokožky a udržení její hydratace. Pravidelné používání niacinamidu může napomoci vyhlazení drobných vrásek a zlepšit celkovou hladkost pleti.
  • Redukce akné: Niacinamid má protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají snižovat záněty spojené s akné. Působí na regulaci produkce kožního mazu a pomáhá udržovat póry čisté, což může vést k redukci akné a kožních nedokonalostí.
  • Hydratace a posílení bariéry pokožky: Niacinamid zvyšuje hladinu hydratace v pokožce tím, že posiluje přirozenou bariéru pokožky a zabraňuje ztrátě vlhkosti. To napomáhá udržovat pokožku hydratovanou, pružnou a odolnou vůči vnějším vlivům.

 

Podtrženo, sečteno

Hyaluronové sérum je vysoce účinným produktem péče o pleť, který nabízí širokou škálu výhod. Jeho hydratační vlastnosti poskytují intenzivní zvlhčení pokožky, zlepšují pružnost, hladkost a mladistvý vzhled. Jeho lehká a snadno vstřebatelná textura zajišťuje pohodlné používání jako součást denní nebo noční péče o pleť.

Doufáme, že jsme tímto článkem ujasnili veškeré nesrovnalosti a udělali vám v tom trochu pořádek.

Krásné jarní dny
Renovality