SÉRUM VS. OLEJ a jak do toho všeho zařadit RETINOL?

 

Sérum vs. olej

Protože se nám v naší nabídce hromadí čím dál více produktů s názvem „sérum“ a s tím i spoustu dotazů, protože jste pravděpodobně zmatení, jak a co používat nebo jak daný produkt vlastně funguje, rozhodli jsme se vám tyto informace shrnout právě v následujícím článku.

 

Rozdíl mezi sérem a olejem:

 

OLEJ = obsahuje z drtivé většiny jednu jedinou složku a to tu, podle které nese název daný olej. Pokud vidíte ve složení ještě další látky, jedná se například o alergeny, které daná ingredience přirozeně obsahuje.

 

SÉRUM = skládá se ze dvou a více složek.

Séra máme aktuálně celkem 3, nepočítám-li Odličovací sérum, u nějž je vám už dle názvu asi jasné, k čemu slouží a na co se používá.

 

Jaká séra nabízíme:

 

1/ Hyaluronové sérum

Má gelovitou konzistenci a jako jediný z těchto tří funguje jako podklad pod oleje. Jak už všichni víme, oleje se musí nanášet na navlhčenou pleť nebo ještě lépe v kombinaci s Hyaluronovým sérem, které plní úlohu zvlhčení. Díky kyselině hyaluronové získáte potřebnou hydrataci.

Postupujete tak, že pleť důkladně vyčistíte, aplikujete Hyaluronové sérum a ještě než se sérum úplně vstřebá (dokud je pleť vlhká), vmasírujete olej dle typu pleti.

 

2/ Acai sérum

Konzistence je olejová! Takže nefunguje stejně jako Hyaluronové sérum. Naopak se můžou tyto dva produkty používat zase společně. Acai sérum obsahuje 80% Squalanu a 20% Acaie. A protože obsahuje Squalan, je super hlavně pro denní péči, protože se rychle vstřebává a skvěle funguje také jako podklad pod make-up. Pokud vám vyhovuje večer, používejte ho večer. Denní použití není podmínkou. Každá pleť je jedinečná a každý by měl jednat hlavně podle vlastního pocitu.

 

3/ Pleťové sérum 3 roční doby

Opět se jedná o olej. Obsahuje konkrétně olej Šípkový, Jojobový, Hroznový, Rakytníkový a taky Tocopherol, což je vitamín E. Jelikož se jedná o olejovou konzistenci, můžete jej nanášet spolu s Hyaluronovým sérem místo produktu, který nese název olej. 3RD je pojmenované jako sérum právě z důvodu obsahu několika olejů dohromady.

 

 

Jak je to s retinolem?

Samostatný odstavec bych ráda věnovala produktu s obsahem retinolu, který nese název olej i přes to, že obsahuje více než jednu ingredienci. Pojmenování „olej“ je záměrně a to proto, že retinol může mít hned několik forem a my chtěli zdůraznit to, že ten náš je olejový.

 

Co je vlastně retinol?

Retinol je čistý vitamín A. Hned první věta napovídá, že není vhodné jej používat v těhotenství. Nadbytek vitamínu A totiž nepříznivě působí na plod a může způsobit nejrůznější problémy. To jsem ale trochu odbočila.

Kyselina retinová působí na zvýšení buněčného obratu, tvorbu kolagenu, zlepšení zbarvení, hydrataci pokožky, snížení produkce mazu, tím snížení vzniku akné. Retinol je vhodný na každý typ pleti.

 

Na co pomáhá?

  • čistit/zmenšovat póry

  • akné a jizvičky po akné

  • známky stárnutí/vrásky

  • pigmentace

  • hydratace a redukce mastnoty

 

Jak ho zařadit do své rutiny?

Jak už jsem psala, retinol může mít spoustu forem a každá se používá trochu odlišně. Konkrétně náš je olejový a doporučujeme postupovat takto:

Pleť nejdříve důkladně vyčistíte, nanesete Hyaluronové sérum, a než se vstřebá do pleti, aplikujete Retinol. Pokud nepoužíváte více aktivních složek, tak můžete zkusit variantu i Retinol a až poté sérum. 

Doporučení

Začali jsme s tou nejnižší formou a to 0,1%, protože to není žádná sranda a už při tomto procentu jsou i dle studie viditelné výsledky. Pokud s retinolem nemáte zkušenosti, začněte s aplikací dvakrát do týdne a postupně pak navyšujte. Například po dvou týdnech aplikujte třikrát, atp. Nejlepší je dát na vlastní pocit.

Spolu s retinolem doporučuji, hlavně v létě, používat SPF s faktorem 50 a to proto, že spolu s retinolem je pleť na sluníčko citlivější.

 

Závěrem...

...doufám, že díky tomuto článku je vám jasnější, jak daný produkt funguje a jak jej zařadit do vaši péče. Pokud byste měli ještě jakékoliv dotazy, klidně i mimo dané téma, neváhejte se nám ozvat. :-)

 

Mějte krásné dny!

Renovality ♥