Základy používání pleťových olejů, který by měl každý znát

 

Pokud jste rozklikli tento článek, jste tu pravděpodobně toho důvodu, že jste nováčci a nemáte tušení, jak se takový olej na pleť používá. Nebo Vám zkrátka olej doteď nepřinesl očekávané výsledky. Nebo se Vám při používání oleje dostavil ne úplně příjemný pocit a má to spíše opačný účinek. Nebo se jednoduše chcete jen ujistit. Ať se řadíte do jakékoli skupiny, věnujte chvíli tomuto článku, obsahující základ, který by měl každý uživatel přírodních olejů znát.

V první řadě je nutné zdůraznit, že každý člověk je individuální, stejně tak i jeho pleť. To, že vám daný produkt nesedne nebo nedělá dobře, nemusí hned znamenat, že je špatný, nekvalitní a podobně. Důležité je najít ten správný produkt pro Vaši pleť.

 

Proč jsme zastánci olejů? Běžné kosmetické přípravky jsou totiž vyráběny z ropy získávaných minerálních olejů, obsahují petrochemikálie, propylen, benzen a jiné toxické, syntetické přípravky. Jak je důležité, co dáváme do svého těla, stejně tak záleží i na tom, co dáváme na své tělo. Kůže je největším lidským orgánem a vstřebává až 60% toho, co na ni naneseme.

 

Naopak základem přírodních kosmetických výrobků jsou za studena lisované přírodní oleje z nejvzácnějších rostlin. Magickou sílu čerpají oleje z bylinek, květů a ovoce. Jsou určené na různé typy pleti a můžete je aplikovat i na různé kožní problémy.

 

 

 

             

Přecházíte z konvenční kosmetiky na přírodní? Pak se neděste toho, že se Vám v počátcích používání přírodní kosmetiky stav pleti zhoršil. Není to však pravidlem. Zase a znovu… každé tělo je velice individuální – někdo vidí výsledky hned a změna se ho nijak nedotkne, u jiného tato změna může zpočátku způsobit například pupínky a může to být trošičku běh na dlouhou trať. Při používání konvenční kosmetiky je pleť zvyklá na určitý přísun chemických látek a tak se přechod může projevit právě kožními problémy. Jak je tělo nasyceno chemickými látkami, tak chvíli trvá, než se jich zbaví a dostane je z těla ven. Jde o jakýsi proces „čištění“, kdy tělo nestíhá látky z těla odvádět klasickou cestou, a který může být otázkou dní, týdnů až měsíců. Za ty výsledky to ale určitě stojí. Chce to jen čas a trpělivost.

 

 

 

Častou obavou používání olejů je, že pleť bude mastná nebo bude ucpávat póry. Opak je však pravdou a pleťové oleje se v současnosti dostávají hodně do popředí. Rostlinné oleje, díky svým jedinečným vlastnostem, pleť harmonizují a vrací ji rovnováhu. Jsou vyrobené z přírodních ingrediencí. Důležité je, jak již bylo řečeno, najít ten správný pro Vaši pleť a správně jej aplikovat.

 

Olej na mastnou pleť? Ano! Důvodem mastné pleti může být právě to, že není dostatečně hydratovaná nebo má ve svém mazu nedostatek kyseliny linolové (její vysoký obsah je např. v Hroznovém oleji) a tím se pleť může bránit právě vyšší produkcí mazu.

 

 

 

Komedogennost u oleje máme na Vaše žádosti uvedenou, mějte však na paměti, že se nejedná o žádná exaktní čísla a každá pleť může reagovat na každou ingredienci jinak. Různé zdroje uvádí různé stupně komedogenity toho samého oleje, lépe je řídit se obsahem kyseliny linolové a olejové. Vlastní zkušenost je úplně tím nejlepším ukazatelem. Výhodou olejů je, že jsou k univerzálnímu používání a pokud Vám daný olej nesedne na pleť, můžete jej využít pro vlasové zábaly či hydrataci pokožky těla.

 

Pleťové oleje nefungují stejně, jako hydratační krémy. Olej samostatně vysušuje. Dostáváme se tím k tomu nejdůležitějšímu bodu – oleje je třeba nanášet na vyčištěnou, NAVLHČENOU pleť. Olej nanášený společně s vodou uzamkne vlhkost a vytváří společně emulzi, která se vstřebává podobně, jako pleťový krém. Skvělou variantou je použít místo vody Hyaluronové sérum, které právě plní úlohu zvlhčení. Sérum vklepávejte a olej vmasírujte, než se sérum úplně vstřebá. Další možností je použití hydrolátu před nanesením oleje.

 

Olejem masírujte mokrou pokožku. Pleť si vezme tolik, kolik potřebuje. Masírujte do doby, než se voda/sérum s olejem vsákne. Počkejte zhruba 10 minut a můžete (ale nemusíte) přebytečný olej odsát čistým ručníkem/ubrouskem.

 

 

 

 

 

V případě jakýchkoliv dalších dotazů nám neváhejte napsat. Jsme tu pro Vás. Rádi Vám poradíme, doporučíme konkrétní produkty, nebo cokoliv. 

 

Mějte se krásně

Vaše Renovality ♥