Renovality produkty a těhotenství/kojení

Chodí nám dotazy, zda ten a onen produkt je/není vhodný v těhotenství/při kojení a proč. Pokud produkt vhodný není, je tato informace v popisu uvedena. Pojďme si to ale shrnout v následujícím článku.

 

Nedoporučují se:

Esenciální oleje nebo oleje s jejich obsahem

 

Proč? Některé éterické oleje mohou například vyvolat menstruaci, podporovat činnost dělohy, tím zvyšovat frekvenci kontrakcí, což může vést k předčasnému porodu a tak dále.

Levandule se například nedoporučuje z toho důvodu, že u osob s nízkým tlakem, může tlak ještě více snižovat. Je to ale všechno velice individuální záležitost. Záleží i na tom, v jakém jste trimestru, jaký je váš celkový stav a tak prosíme, poraďte se o používání s Vašim lékařem, který právě Váš zdravotní stav zná.

 

Z našich produktů se jedná o:

  • Růžový tělový olej
  • Levandulový tělový olej
  • Gerániový esenciální olej
  • CelluO olej
  • Skořicový olej
  • Renohair olej

 

Mrkvový olej

Ten se nedoporučuje z toho důvodu, že má vysoký obsah alergenů. Citlivější jedinci, i mimo těhotenství, by si měli udělat test na malé ploše těla, zda produkt mohou bez problému používat, případně si jej naředit v poměru 10 kapek Mrkvového oleje a 1 polévková lžíce nosného oleje, kterým může být olej z pšeničných klíčků nebo například olej jojobový.

 

Pleťový olej s retinolem

Retinol je čistý vitamín A. Nadměrné množství vitamínu A v těhotenství může nenarozený plod poškodit - vrozené vady, toxické poškození jater. Retinol má skvělé účinky na pleť, ale v těhotenství a při kojení od něj dejte ruce pryč.

 

Zelený čaj

Doplněk stravy, Zelený čaj, obsahuje přirozeně se vyskytující tein. Lékaři obecně nedoporučují v těhotenství pití nápojů s vysokým obsahem kofeinu, protože kofein má vysoce stimulační účinky. Konzumace kofeinu během těhotenství může mít vliv na porodní hmotnost plodu a to proto, že kofein je v organismu rychle absorbován a navíc volně prochází placentou.

 

Silikonové masážní baňky

Těhotná žena by se s masážemi, jako takovými, měla svěřit specialistovi, který má s masážemi těhotných zkušenosti a měla by je navštěvovat se souhlasem lékaře. Masér používá jiné, jemnější hmaty, což případ těchto baněk není.

 

 

Produkty, na které se často ptáte. Ano, tyto můžete:

  • Hořčíkový olej
  • Hyaluronové sérum

 

Co si během těhotenství pořídit?

 

Na těhotenské bříško, jako prevenci proti vzniku strií, doporučujeme Marulový olej. Pokožka je v těhotenství napínána a tím může docházet k jejímu praskání, proto je třeba ji pravidelně hydratovat a vyživovat. Používejte pravidelně Marulový olej – jemně a důkladně jej vmasírujte na navlhčenou pokožku.

 

Pokud chcete poradit i s péčí o pleť, neváhejte se nám ozvat. Pokud se rozhodnete využít naše poradenství, napište nám, prosím, i přímo váš typ pleti a zkuste nám ji co nejdetailněji popsat. Klidně můžete poslat i fotku.

 

Budeme se těšit.

 

Přejeme pevné zdraví a krásné dny!

 

Vaše Renovality ♥