Proč vyměnit klasický parfém za olejový

Každý chce za sebou zanechat jemný vánek svůdné vůně. Proto nedáme dopustit na parfémy, které okouzlují smysly. Lechtají nosy lidí kolem nás a utkví v mysli těch, kterým dovolíme, aby k nim přičichli zblízka. Vzdát se svého oblíbeného je těžké. Ale bylo by to tak těžké, i kdybychom znali přírodní alternativu, která by byla šetrnější nejen k životnímu prostředí nebo naší peněžence, ale i k našemu zdraví?

 

Na trhu s parfémy a toaletními vodami se to hemží nespočtem vůní a značek. Mnohé z nich se však v boji o zákazníky zaměřují spíše na kvantitu než na kvalitu. Nemluvě o tom, že nevhodné složení obsahu mnoha zdobených lahviček by si zasloužilo diskvalifikaci nebo alespoň žlutou kartu s nápisem "voňavé, ale škodlivé".

 

Naštěstí se do hry s vůněmi zapojil i tým parfémů z přírodních olejů. Složení s organickými výtažky si v poslední sezóně získává v kosmetických uličkách stále více příznivců. Proč stojí za to mu fandit?

 

1. Má přírodní složení

Na rozdíl od jiných vůní neobsahují olejové parfémy syntetické látky, toxické vonné látky, parabeny, ftaláty ani jiné přísady. Přírodní složky jsou pečlivě vybírány a kombinují za studena lisované oleje ze semen, listů a kořenů rostlin, stromů nebo čerstvého ovoce.

Nenechte se odradit ani strachem z mastné pokožky. Po aplikaci se parfémová směs rychle vstřebává a nezanechává na pokožce lesklý film ani skvrny. Naopak. Kromě vůně pokožce prospívá i její hydratace díky složení z rostlinných olejů.

Díky použití organických výtažků a esencí přímo z lůna přírody jsou olejové parfémy vhodné i pro citlivou pokožku. Neobsahují chemické látky a nezpůsobují agresivní reakce pokožky ani dýchacích cest. Nicméně osobám alergickým na citrusové plody nebo jiné přírodní složky doporučujeme, aby je před použitím otestovaly na malé ploše pokožky.

 

2. Lahvička olejového parfému vydrží déle

Olejový parfém má oproti klasickému výhodu v trvanlivosti. Tím, že jsou oleje koncentrovanější, se vůně v nich obsažená nanáší na tělo jen po několika kapkách, na rozdíl od několika střiků parfému. Olejový parfém je úspornější nejen z hlediska použitého množství, ale také z hlediska celkové trvanlivosti.

Česká rodinná značka Renovality používá k ochraně rostlinných olejů obsažených ve svých výrobcích fialové sklo. Jejich výrobky jsou tak uchovávány v lahvičkách, které fungují jako přirozený filtr pro světlo, které by jinak urychlilo proces molekulárního rozkladu. Obsah parfémů a dalších olejů si tak díky fialovému sklu uchovává své účinky a prvotřídní kvalitu po mnohem delší dobu.

  

3. Neobsahuje alkohol

Olejový parfém, namísto přibližně 70-80 % obsažených v klasickém, neobsahuje žádný alkohol. Ano, přesně tak. Tvoří ho více než 4/5 vaší oblíbené vůně. Vděčíme za ni vůni našeho oblečení a vlasů, kterou olejový parfém neuplatňuje. Alkohol však může být zodpovědný za rychlé odpařování a vysokou hořlavost tekutiny, za narušení přirozené tvorby kožního mazu, za nadměrné vysušování pokožky, za červené skvrny nebo podráždění kůže.

Parfémy na bázi oleje alkohol jako nosič nepotřebují. Přírodní esenciální složky se totiž dobře rozpouštějí a konzervují v základních rostlinných olejích. Jejich vůně je proto přirozenější a výraznější.

  

4. Vůně se vytrácí pomaleji

Další výhodou je postupné uvolňování, které trvá několik hodin. Klasické parfémy ve spreji sice tekutinu rozptýlí rovnoměrně, ale vůně má tendenci vyprchat poměrně rychle, zejména pokud jde o ty ovocné.

Lahvičky olejových parfémů obvykle obsahují roll-on dávkovač namísto spreje. Měli byste je nanášet na pulzní body a teplejší místa pokožky, jako jsou zápěstí, předloktí nebo pod ušima. A protože smyslná vůně svěžího dámského olejového parfému s citrusovými a květinovými tóny nevyprchá jako u parfému na bázi alkoholu, budete si ji moci užívat po celý den.

 

 

obrazok_balenie_renovality

https://www.renovality.cz/renovality-man-oil-perfume/

 

 

5. Je praktičtější

Snadnou aplikaci a praktické balení, které se vleze naprosto všude, ocení nejen ženy, ale i muži. Malá lahvička o objemu 20 ml se dá schovat do dlaně a přesto vydrží několik měsíců. Olejový parfém pro muže s jemnou a přitom hlubokou dřevitou vůní tak mohou mít pánové po ruce opravdu kdekoli. Stačí ji hodit do kapsy. A to nemluvíme o dámských taškách nebo dokonce kabelkách, ve kterých praktické olejové parfémy zabírají minimum místa.