Péče o pokožku na podzim

 

Jak už jistě víme, s každým ročním obdobím se může pleť a její potřeby měnit, proto jsme si v dnešním článku připravili pár tipů, jaké změny můžou nastat ve vaší podzimní skincare rutině a na co se zaměřit.

 

Měnící se klima může vést k hromadění odumřelých kožních buněk a pokožka bude vyžadovat více hydratace...

S největší pravděpodobností vás bude trápit hlavně suchost, zašedlost, mdlost a barva pleti celkově, protože bude pomalu odcházet sluníčko a s tím i opálení. Počasí bude sychravé, takže se pokusme dodat pleti hlavně vitamíny a šťávu.

 

Retinoidy doporučujeme používat v nejšetrnějších formách...

Dobrá zpráva je, že jeden takový máme v naší nabídce, a to konkrétně formu 0,1%, takže je super i pro úplné začátečníky. Abychom si připomněli, co retinol vůbec je, tak se jedná o čistý vitamín A, který má skvělé výsledky s akné, vráskami, pigmentací, vyhlazením apod. A proč na podzim nižší formu? Protože kůže je většinou sušší a citlivější, tak abyste se vyhnuli potenciálnímu podráždění.

 

Vsaďte na zařazení olejíčků…

Neustálé změny teplot, přechody z vyhřáté místnosti do chladného počasí narušuje rovnováhu vlhkosti pokožky, což znamená, že pleť může být v tomto období sušší a můžou se tvořit šupinky. Zavedení oleje do vaší rutiny pleť vyživí, ale také pomůže zlepšit zadržování vlhkosti.

Pokud bychom měli zmínit olej, který si vaše pleť na podzim jednoduše zamiluje, tak je to Pleťové sérum 3 roční doby a nebo Rakytníkový olej. Oleje obsahují spoustu vitamínů, karotenoidy, takže vaši pleť rozzáří a dodají ji krásnou barvičku, která na podzim pleti většinou chybí.

 

 

Nezapomeňte na vitamín C…

Konečně se nám letos zadařilo Hyaluronové sérum s vitamínem C a B3, takže jestli ještě nemáte své oblíbené céčko, můžete vyzkoušet to naše. Vitamín C krásně rozjasňuje pleť, proto jej doporučujeme spíše do denní péče. Pokud bychom měli doporučit s vyšším obsahem vitamínu C, tak je to Švestkový a Šípkový olej.

 

Čistěte svoji pleť šetrně…

Jakmile začne teplota klesat, vaše pokožka může produkovat méně mazu, proto je důležité mýt ji opravdu jemným produktem, jako je například naše Odličovací sérum, které se skládá pouze ze dvou složek, a to je jojobový olej a hemisqualan. Poradí si také s odlíčením řasenky. Odličovací sérum pleť vyčistí, aniž by narušilo rovnováhu promaštění obličeje, která je velmi důležitá. Pokud se snažíte mastnou pleť více a více vysušovat, bude se bránit větší a větší produkcí mazu.

 

Jednou do týdne si dopřejte hydratační masku…

Pokud jste zvyklé spíše na exfoliační masky, doporučujeme zařadit také masky hydratační. Je to i taková příprava na zimu, kdy vaše pleť bude pociťovat ještě více suchosti, takže teď je ten správný čas dodat vaší pleti dávku extra hydratace, aby byla připravena na velké mrazy.

 

Hutnější produkty jsou na místě…

V létě vám stačily jemnější zvlhčovače, séra, lehčí oleje a krémy, na podzim a v zimě pleti prospěje naopak silnější vrstva. Berte to jako jakýsi zimní kabát, který vaši pleť chrání před chladem.

 

SPF na podzim i v zimě ANO…

V létě je to pro většinu automatika, protože slunce vidíme a cítíme, jak nás pálí. Ale i přes zatažené počasí tu sluneční paprsky a UV záření stále jsou. Takže pokud nechcete, aby vaše pleť ztrácela hydrataci a naopak si přejete, aby vypadala co nejdelší dobu mladá a byla zdravá, tak si běžte teď hned SPF pořídit. Záření slunce proniká i okny, takže pokud plánujete celý den strávit doma, tak i přes to si to SPF ráno aplikujte.

 

Péče o rty…

Na podzim a v zimě se nám většinou vysušují také rty, na což jsme taky letos mysleli a zařadili do naší nabídky olej na rty Renolips. Jde o unikátní směs vyživujících a hydratujících olejů, konkrétně baobabový, hroznový a malinový. Dále jojobový olej vytvoří na rtech dokonalý ochranný film. Renolips obsahuje také unikátní výtažky z granátového jablka a semen pískavice řecké, které rty dokonale hydratují a zpevní jejich kontury. Klinickými studiemi je prokázáno zvětšení a zpevnění rtů.

 

 

Suché ruce a pokožka těla…

Pokud trpíte na suché ruce, mrkněte na samostatný článek, který se tomuto tématu věnuje: https://www.renovality.cz/blog/5-tipu--jak-na-suche-ruce/

Nezapomeňte také pravidelně hydratovat vaši pokožku těla. Můžete zvolit v podstatě jakýkoliv hydratační olejíček – super je například Baobabový olej, Marulový olej, Arganový olej, Růžový nebo Levandulový tělový olej, Jojobový olej a nebo některý z balzámků Mimi či Choco.

Svoji práci odvedou také peelingy, které nejenže z pokožky odstraní odumřelé kožní buňky, ale díky obsahu olejů docílí také krásně hebké a hydratované pokožky. Navíc jejich krásná vůně vás zrelaxuje.

 

Doufáme, že vám budou tipy nápomocné a přizpůsobíte svoji skincare rutinu tak, aby byla vaše pokožka spokojená. :-)