NOVINKA Makový olej

Makový olej je jedním z těch rostlinných olejů, kterým se jen stěží dostává takové chvály a pozornosti, jakou si zaslouží.

Mák patří k nejstarším rostlinám na zemi. Olej se lisuje za studena ze semen rostliny a výsledný produkt má vynikající kvalitu a vůni. Složení a profil mastných kyselin (stejně jako čichové vlastnosti) oleje se liší podle semen…

I když je makový olej intenzivně využíván ve farmacii, v malířství, péči o dřevo nebo pro výrobu mýdel, jeho aplikace v péči o pleť není tak intenzivní, jak by si tento olej skutečně zasloužil.

 

Podívejme se na několik bodů, proč byste měli zvážit zařazení makového oleje ve své péči o pleť.

  • Makový olej má velmi lehký pocit na pokožce, ale nemá ultra rychlou vstřebatelnost, vstřebává se pomaleji, ale bez nepříjemného pocitu mastnoty. Proto bychom doporučili zařadit spíše do večerní rutiny.
  • Kyselina linolová je důvodem, proč má tento olej tak příjemný hedvábný pocit na pokožce i přes značnou koncentraci kyseliny palmitové.
  • Vysoké koncentrace kyseliny palmitové a kyseliny linolové dodávají oleji ochranné bariérové ​​vlastnosti. Makový olej je vynikající olej pro poškozenou bariéru, suchou pokožku.
  • Pomalá absorpce oleje (i přes lehký pocit na pokožce) dělá z oleje „ochrannou“ a „krycí“ složku péče o pleť. 
  • Vysoké koncentrace kyseliny linolové (omega-6 mastné kyseliny) propůjčují oleji také protizánětlivé vlastnosti. 
  • Je skvělý i v péči o vlasy. Zvyšuje lesk obnovením hydrolipidického filmu vlasů a nabízí přirozenou alternativu k syntetickým složkám. Prokazuje vlastnosti vyhlazování, změkčování a kondicionování vlasů. Vysoký obsah kyseliny linolové zajistí hydrataci.
  • Je vhodný také pro pokožku našich nejmenších. 
  • Obsahuje přírodní vitamín E, což je jeden z nejvýznamnějších antioxidantů a chrání buňky před volnými radikály.

 

MAKOVÝ OLEJ ZAKOUPÍTE ZA 159 Kč tady 

 

 

Makový olej je zkrátka hodně muziky za málo peněz. Běžte si tento úžasný olej vyzkoušet na vlastní kůži, ale nezapomeňte se s námi podělit o své zkušenosti a dojmy.

 

Budeme se těšit!

Renovality