Proč fialové sklo?

 

spektrumSlunce vyzařuje viditelné a neviditelné světlo. Viditelné spektrum se stává rozlišitelné naším okem, když je bílé světlo směřuje přes skleněnou hranolu. zároveň ale světlo obsahuje i část, která je pro lidské oko neviditelná a leží v okruhu infračervených elektromagnetických vlnových délek a UV-A.


Sluneční světlo umožňuje růst všem rostlinám. Pokud jsou ale i nadále vystaveny slunci po dosažení dospělosti, vliv světla se změní a urychluje proces molekulárního rozpadu. Miron fialové sklo funguje jako přirozený filtr, který propouští jen UVA, které chrání a zlepšuje kvalitu prospěšných a citlivých látek.

V současné době je k dispozici mnoho obalového materiálu, následující graf ale znázorňuje kvalitu právě fialového skla a do jaké míry propouští světlo.

 d-bild4-5
Miron Violet lahvička odráží celé spektrum viditelného světla, s výjimkou fialové části.
Současně umožňuje určité části, aby propoštěla záření ve spektrální oblasti UV-A a infračervené světlo. Tato unikátní kombinace nabízí optimální ochranu proti stárnutí, které se uvolňují viditelným světlem, a tím prodlužuje životnosti a účinnosti produktů.

Za účelem odůvodnění těchto výhod a tvrzení společnost Miron Violet Glass AG provedla sérii testů ve spolupráci s vědeckými institucemi.
Další potvrzení funkčnosti pochází z vědy biofotonika.

Aby bylo jednodušší dokázat kvalitu ochrany potravin lahvičkami Miron Violet glass, mikrobiologický experiment byl proveden s rajčaty. Tento test spočíval v uložení cherry rajčátek do obyčejné skleněné lahvičky a do Miron Violet glass na dobu 7 měsíců při udržování pokojové teploty a na místě, kam dosvitlo sluneční světlo. Fotografie níže je výsledkem 7 mesíčního testu. Mikrobiologické změny na rajčatách uložené v obyčejném skle jsou znatelné pouhým okem kdežto rajčata uložených ve sklenících od Mironu nevykazují žádnou ztrátu barvy či vysychání.

 

 tomatentest

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.