Proč fialové sklo?

 

spektrumSlunce vyzařuje viditelné a neviditelné světlo. Viditelné spektrum se stává rozlišitelné naším okem, když jej bílé světlo směřuje přes skleněnou hranu. Zároveň ale světlo obsahuje i část, která je pro lidské oko neviditelná a leží v okruhu infračervených elektromagnetických vlnových délek a UV-A.


Sluneční světlo umožňuje růst všem rostlinám. Pokud jsou ale i nadále vystaveny slunci po dosažení dospělosti, vliv světla se změní a urychluje proces molekulárního rozpadu. Miron fialové sklo funguje jako přirozený filtr, který propouští jen UVA, které chrání a zlepšuje kvalitu prospěšných a citlivých látek.

V současné době je k dispozici mnoho obalového materiálu, následující graf ale znázorňuje kvalitu právě fialového skla a do jaké míry propouští světlo.

 d-bild4-5
Miron Violet lahvička odráží celé spektrum viditelného světla s výjimkou fialové části.
Současně umožňuje určité části, aby propouštěla záření ve spektrální oblasti UV-A a infračervené světlo. Tato unikátní kombinace nabízí optimální ochranu proti stárnutí, které se uvolňují viditelným světlem, a tím prodlužuje životnosti a účinnosti produktů.

Za účelem odůvodnění těchto výhod a tvrzení společnost Miron Violet Glass AG provedla sérii testů ve spolupráci s vědeckými institucemi.
Další potvrzení funkčnosti pochází z vědy biofotonika.

Aby bylo jednodušší dokázat kvalitu ochrany potravin lahvičkami Miron Violet glass, byl mikrobiologický experiment proveden s rajčaty. Tento test spočíval v uložení cherry rajčátek do obyčejné skleněné lahvičky a do Miron Violet glass po dobu 7 měsíců při udržování pokojové teploty a na místě, kam dosáhlo sluneční světlo. Fotografie níže je výsledkem 7 měsíčního testu. Mikrobiologické změny na rajčatech uložené v obyčejném skle jsou znatelné pouhým okem, kdežto rajčata uložená ve sklenících od Mironu nevykazují žádnou ztrátu barvy či vysychání.

 

 tomatentest