Proč fialové sklo?
Slunce vyzařuje viditelné a neviditelné světlo. Viditelné spektrum se stává rozlišitelné naším okem, když je bílé světlo směřuje přes skleněnou hranolu. zároveň ale světlo obsahuje i část, která je pro lidské oko neviditelná a leží v okruhu infračervených elektromagnetických vlnových délek a UV-A.
Sluneční světlo umožňuje růst všem rostlinám. Pokud jsou ale i nadále vystaveny slunci po dosažení dospělosti, vliv světla se změní a urychluje proces molekulárního rozpadu. Miron fialové sklo funguje jako přirozený filtr, který propouští jen UVA, které chrání a zlepšuje kvalitu prospěšných a citlivých látek.
V současné době je k dispozici mnoho obalového materiálu, následující graf ale znázorňuje kvalitu právě fialového skla a do jaké míry propouští světlo.
Miron Violet lahvička odráží celé spektrum viditelného světla, s výjimkou fialové části.
Současně umožňuje určité části, aby propoštěla záření ve spektrální oblasti UV-A a infračervené světlo. Tato unikátní kombinace nabízí optimální ochranu proti stárnutí, které se uvolňují viditelným světlem, a tím prodlužuje životnosti a účinnosti produktů.
Za účelem odůvodnění těchto výhod a tvrzení společnost Miron Violet Glass AG provedla sérii testů ve spolupráci s vědeckými institucemi.
Další potvrzení funkčnosti pochází z vědy biofotonika.
Aby bylo jednodušší dokázat kvalitu ochrany potravin lahvičkami Miron Violet glass, mikrobiologický experiment byl proveden s rajčaty. Tento test spočíval v uložení cherry rajčátek do obyčejné skleněné lahvičky a do Miron Violet glass na dobu 7 měsíců při udržování pokojové teploty a na místě, kam dosvitlo sluneční světlo. Fotografie níže je výsledkem 7 mesíčního testu. Mikrobiologické změny na rajčatách uložené v obyčejném skle jsou znatelné pouhým okem kdežto rajčata uložených ve sklenících od Mironu nevykazují žádnou ztrátu barvy či vysychání.