Šípkový olej, aneb jak rozzářit pleť i v zimě

Za studena lisovaný šípkový olej je od starověku ceněn pro své léčivé vlastnosti, což je užitečné hlavně pro osoby s citlivou pokožkou. Šípkový keř se pěstuje převážně v horách Chile, Argentiny a jižní Afriky, sklízejí se koncem léta/začátkem podzimu a poté se lisují oleje. Na rozdíl od růžového oleje, který se získává z okvětních lístků růží, je šípkový olej lisován z plodů a semen rostliny růže, což má za následek spíše dřevitou, zemitou vůni. Šípkový olej nabývá na popularitě čím dál více i z toho důvodu, že jej údajně používá spoustu celebrit. A má to i svůj důvod...

Šípkový olej je ceněný odpradávna pro své vitamíny vyživující pokožku a esenciálními mastnými kyselinami. Obsahuje také fenoly, u nichž bylo prokázáno, že mají antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Šípkový olej se také často používá jako nosný olej pro esenciální oleje, které jsou příliš intenzivní na to, aby se aplikovaly přímo. Je nemastný, takže vhodný pro všechny typy pleti.

 

Hydratuje

Šípkový olej může fungovat jako skvělá přírodní alternativa pro zvlhčení. Hydratace je nezbytná pro jemnou a pružnou pokožku. Mastné kyseliny pomáhají udržovat buněčné stěny silné, aby neztrácely vodu. Mnoho mastných kyselin v šípkovém oleji z něj činí vynikající volbu pro hydrataci suché a svědivé pokožky.

 

Regeneruje

Jelikož šípkový olej obsahuje vysokou koncentraci vitamínu A, B1, B2, B3 a K, je známý svými výjimečnými regeneračními a hojivými vlastnostmi.

 

Zvyšuje produkci kolagenu a pružnost

Dle výzkumu má po pravidelném používání šípkového oleje dojít k výraznému zlepšení vrásek, úrovně vlhkosti a pružnosti.

 

Pomáhá rozjasnit a vyhladit

Protože je šípkový olej bohatý na vitamín C, pomáhá rozjasnit pleť, ale také snížit výskyt hyperpigmentace. Dále pomáhá s výskytem jemných linek a vrásek a bojuje proti volným radikálům.

 

Zklidňuje zánět

Je bohatý také na vitamín E a antokyany – dvě složky, které mohou zklidnit podráždění. Šípkový olej tak může být velmi prospěšný pro ty, kteří trpí na růžovku, ekzémy a další zánětlivé kožní problémy.

 

Bojuje proti akné

Pro pokožku náchylnou k akné může být dost užitečný, protože má protizánětlivé, antimikrobiální vlastnosti a nízkou komedogenitu.

 

Šípkový olej zakoupíte za 402 Kč ZDE

 

Šípkový olej lze aplikovat buďto přímo na kůži, nebo jej použít jako nosný olej pro jiné oleje, případně přidat do vašeho oblíbeného krému, zvlhčovače. Ačkoliv je obsažen v mnoha produktech péče o pleť, nejideálnější je varianta v čisté formě. Doporučujeme určitě uchovávat v tmavé lahvičce, aby byl olej chráněn před UV paprsky, které mohou v případě expozice snížit účinnost produktu.

Šípkový olej můžete používat jak ráno, tak i večer. Spousta z vás si ho chválí i pod makeup – musí si každý odzkoušet sám na sobě.

 

Právě na Šípkový olej se z našich produktů často zapomíná, proto byl dnešní článek věnován právě jemu, je to totiž pro jeho účinky veliká škoda. Nebojte se mu dát šanci! :-)

 

Krásné zimní dny 

Renovality