Péče o vlasy

 

Slunce je vysušuje, vítr a prach zatěžuje mastnotou a nečistotami, slaná a chlorovaná voda je ničí a UV záření poškozuje. Aby nebyly vlasy po létě vysušené, slabé, bez lesku a lámavé, je důležité se o ně starat a chránit je. Proto si přečtěte těchto 6 bodů:

 

1/ Hydratace – vlas se skládá zhruba z 15% z vody, která se v létě pod slunečním zářením vypařuje. Je tedy důležité vlasy dostatečně hydratovat. Klasický šampon a maska vám v letních měsících nemusí stačit. Existuje množství produktů s označením „sun“, které vám zabezpečí potřebnou ochranu. Ideální jsou vlasové spreje, které můžete používat i denně.

 

2/ Složení – vyhněte se silikonům, niklu anebo ropným olejům. Při dlouhodobém používání mohou vlasy obalit tenkou neproniknutelnou vrstvou a ty následně nejsou schopné přijímat výživu, kterou se jim pokoušíte dodat. Můžou vlasy i pokožku hlavy více poškodit.

 

3/ Oleje – pomůžou vlasy hydratovat, dodat jim lesk, budou silnější a vyživené. Zábaly z olejů můžete praktikovat 1-2x v týdnu vždy před umýváním vlasů. Oleje je nutné z vlasů smýt pomocí šamponu, který běžně používáte. V opačném případě by vlasy působily dojmem, že jsou těžké a mastné.

 

 

Jak postupovat ve vlasovém zábalu s oleji:

Vlasy navlhčíte, aplikujete olej a masírujte pokožku hlavy. Pak vetřete do vlasů po celé délce, zabalíte do ručníku a necháte minimálně hodinu působit. Po zábalu vlasy umyjte šamponem.

 

Na našem e-shopu si můžete vybrat z množství olejů, které pomůžou dodat vlasům to pravé, co právě potřebujete:

  • HYDRATACE: Arganový olej, Moringový olej, Baobabový olej, Squalan, Ricinový olej, Meruňkový olej, Okurkový olej, Marulový olej, Višňový olej, Jojobový olej, Švestkový olej, Acai sérum
  • KUDRNATÉ VLASY: Meruňkový olej, Arganový olej
  • MASTÍCÍ SE VLASY: Renohair, Šalvějový olej
  • ZNIČENÉ VLASY: Arganový olej, Moringový olej, Baobabový olej, Squalan, Hroznový olej, Ricinový olej, Meruňkový olej, Vlašský olej, Okurkový olej, Šalvějový olej, Marulový olej, Višňový olej, Jojobový olej
  • LESK: Hroznový olej, Okurkový olej, Acai sérum
  • PODPORA RŮSTU VLASŮ: Renohair olej a doplněk stravy Renohair Maximal

 

4/ Vitamíny – užívání vitamínů – zinek, hořčík, selen, vitamíny skupiny B a vitamín D jsou důležité pro zdravé a krásné vlasy, také množství čerstvého ovoce a zeleniny. Doporučujeme vyzkoušet a obměňovat jednotlivé kúry s vitamíny, jako je Renohair Maximal a Vlasy, kůže, nehty. Jedna kúra = jedno celé balení.

  • RENOHAIR MAXIMAL má vysoký obsah esenciálních aminokyselin methioninu a cysteinu v jedné tabletě. Tyto látky tvoří podstatnou součást bílkoviny keratinu, který je základním stavebním kamenem vlasů a nehtů. Jedno balení = 90 tablet – užívá se jedna tableta denně, ideálně jedna ráno na lačno.
  • VLASY, KŮŽE, NEHTY je speciálně navržená formule, který se zaměřuje na krásu. Zinek přispívá k normální funkci imunitního systému, podílí se na procesu dělení buněk a spolu se selenem a biotinem udržuje zdravou pokožku hlavy, vlasů a nehtů.

 

 

 

5/ Peeling – speciální peelingy určené na vlasovou pokožku vám pomůžou odstranit odumřelé kožní buňky, které se nacházejí i na povrchu pokožky hlavy a brání tak průniku účinných a výživných látek z vlasové kosmetiky. Stačí používat 1x za týden.

 

6/ Šetrné česání – v létě vlasy míváme častěji stažené v copu, případně v pevném drdolu. Po jejich rozpuštění sice dosáhnete dokonalého plážového looku, ale vlasy v drdolu nebo copu jsou o mnoho více náchylnější na lámání a jsou oslabené. Důležité je jejich rozčesávání. Začínejte od konečků postupně směrem ke kořínkům. 

 

V tomto článku jsme si dali příklady konkrétních způsobů a produktů, jak pečovat o své vlasy. Samozřejmě nezapomeňte na správnou životosprávu – kvalitní stravu, spánek, dostatečný přísun tekutin. Vše jde ruku v ruce spolu.

 

Renovality ♥