Péče o pokožku v létě. Jaké produkty si pořídit?

 

Blíží se léto a s tím určitě i otázka, jak o svou pleť či pokožku těla pečovat v horkém počasí. Teploty stoupají, sluníčko září, návštěvy bazénů, dovolené u moře způsobují, že se naše pleť zase trochu změní, takže pochopitelně i její potřeby. Váháte, jaké z našich produktů vybrat právě pro letní období? Pojďme si dát pár tipů, které by mohly váš výběr usnadnit.

 

Nepodceňujte pitný režim

Někomu to už možná zní trochu jako klišé, které slyšíme všude a neustále, ale není se čemu divit, pitný režim je pro naše tělo opravdu zásadní. Kolik litrů vody denně vypijete? Odpovězte si sami a srovnejte si to s tím, kolik by vaše tělo mělo reálně přijmout.

Obecně se doporučuje vypít asi 2-3 l čisté vody denně, přesněji je to 300-400 ml na 10 kg tělesné hmotnosti. Když dám příklad, člověk o hmotnosti 70 kg by měl vypít 2,8 litrů čisté, opravdu čisté vody denně. Nebavíme se o slazených nápojích. Jak jsme k tomu došli?

70 kg/ 10kg = 7 vynásobíme 400 ml = 2800 ml a převedeme na litry = 2,8 l

70% našeho těla je tvořeno z vody a ta má za úkol přenášet živiny z přijaté potravy na správná místa. Pokud má tělo nedostatečný přísun tekutin, vezme si ji odjinud, z vnitřních orgánů nebo také z kůže.

Máte s pitným režimem dlouhodobý problém? Pořiďte si nějakou pěknou lahev či větší barel a ten mějte neustále u sebe. Pokaždé, co o něj zavadíte pohledem, se napijte. Pijte i bez pocitu žízně. Jakmile je lahev nebo barel prázdný, okamžitě si dopusťte vodu.

 

Hydratace vnější formou

Hydrataci prostřednictvím pitného režimu bychom měli, ale jaké produkty vybrat pro hydrataci pleti zevnějšku? Jedná se samozřejmě o velmi individuální záležitost, takže v případě potřeby nám neváhejte napsat a rádi dle popisu vaší pleti doporučíme konkrétní produkty. Pravděpodobně ale bude většina z vás vyhledávat na pleť spíše „lehčí“ a „suché“ oleje. A pozor! Nezapomínejte na krk a dekolt!

  • Hyaluronové sérum je základ celoročně, který zajistí hydrataci a krásně se vstřebává. Jedná se o podklad pod oleje, což je informace, kterou už jistě většina z vás zná. Jdeme tedy rovnou dál.
  • Acai sérum je velký oblíbenec na léto, právě díky jeho „lehkosti“. Zanechává pleť krásně svěží a hydratovanou. Nanášíte na Hyaluronové sérum, protože se jedná o olej. Doporučili bychom jej spíše pro sušší pleť s vráskami, ale má skvělé ohlasy i na pleť aknetickou.
  • Squalan, suchý olej, který doporučujeme hlavně pro denní péči a je vhodný i jako podklad pod makeup. Je vysoce zvláčňující, zvlhčující a je super právě pro regeneraci pokožky vysušené sluncem. Squalan bysme doporučili pro typ pleti smíšená/mastná.
  • Hydro renobooster, naše novinka, která má opravdu bohaté složení (Hroznový olej, Squalan, Baobabový olej, Okurkový olej, Malinový olej, Opuncie, ale také výtažek ze slanomilné řasy Salicorna, která okamžitě a dlouhodobě zlepší hydrataci pleti). Vstřebává se opravdu rychle, takže na léto pecka. Doporučujeme spíše pro denní péči, je vhodné pro všechny typy pleti a můžete na něj nanášet makeup.
  • Hroznový olej, další suchý olej, který doporučujeme pro mastnou a aknetickou pleť. Pro mastný typ pleti jsou vhodné oleje s vysokým obsahem kyseliny linolové, kterou má právě Hroznový olej požehnaně.
  • Okurkový olej, lehčí, hydratační olej, který je vhodný pro smíšenou pleť. Udržuje v dobrém stavu pleť se sklonem k tvorbě vrásek a s projevy akné. Pleť krásně hydratuje a dodává pocit svěžesti.
  • Švestkový olej je trochu hutnější, než oleje zmíněné výše, proto si své místo najde u spousty z vás spíše ve večerní rutině. Hydratační účinky jsou samozřejmostí, ale pokud si potrpíte i na vůni, běžte do něj! Za zmínku stojí také vysoký obsah vitamínu C. Švestkový olej bychom dle zkušeností doporučila na pleť smíšenou.
  • Višňový a Třešňový olej jsou si velice podobné jak vůní, tak účinky. Opět bych díky konzistenci doporučila je zařadit spíše do večerní péče. Tato dvojka je super pro suchou pleť a díky obsahu vitamínu A i na pleť aknetickou.

 

Mrkev, malina, meruňka

Kombo, které si zaslouží samostatný nadpis, protože tohle by měl mít v létě doma každý z nás. Tady už se nebavíme pouze o pleti, ale také pokožce celého těla.

  • Mrkvovým olejem se namažte hned ráno před pohybem na sluníčku. Dodává pokožce tmavší nádech a prodlužuje výdrž opálení. Příznivě regeneruje pokožku a udržuje ji v dobrém stavu.
  • Malinový olej absorbuje část UVA a UVB záření, ale oleje nezaručují v žádném případě ochranu před sluníčkem! Doporučujeme používat produkt s ochranným faktorem a Malinový olej jako doplněk při opalování. Olej obsahuje vysoký podíl vitamínu E, který příznivě působí na celkovou vitalitu pokožky. Účinně regeneruje a hydratuje a je vhodný i pro citlivou a načervenalou pokožku.
  • Meruňkový olej je večer po opalování nebo pohybu na sluníčku povinností! Krásně pokožku vyživí a zklidní. S dovolením si tu odložíme i srovnávací fotku po použití Meruňkového oleje:

 

"Mezi těmito fotkami je jeden den!
Vyzkoušela jsem si to na vlastní kůži, protože i když se namažu, tak se mi na sluníčku fakt hezky spí. Nikde tak rychle neusnu." - Monča

 

 

Čištění pleti, základní krok pro správnou péči

Jak už všichni víme, důležité je čištění ráno i večer. Doporučujeme sáhnout spíše po šetrnějších produktech, které nevysušují. V naší aktuální nabídce najdete Odličovací sérum, které obsahuje pouhé dvě složky, a tím je jojobový olej a hemisqualan. Odličovací sérum aplikujete na navlhčenou pleť, promasírujete, tím rozpustíte nečistoty, a stáhnete tamponkem. Můžete opakovat. Pleť úplně dočistíte Růžovou či Levandulovou vodou. Pleťové vody doporučujeme mít neustále u sebe a několikrát v průběhu dne nastříkat na pleť a osvěžit se.

 

Neméně důležitá je exfoliace

Levandulový pleťový peeling si dopřejte jednou do týdne. Jde sice o mechanický peeling, ale jojobové perly jsou opravdu jemné a šetrně odstraňují odumřelé kožní buňky. Aplikace je tedy velice příjemná a pleť je po peelingu krásně svěží a hydratovaná.

Stejně tak nezapomínejte na peelingy tělové – máme buď Jasmínový tělový peeling nebo Levandulový tělový peeling. Jsou úplně stejné, odlišují se pouze vůní. Pokožka je po použití hydratovaná, sametově hebká na pohled i dotek. A nemusíte se bát, opálení vám peeling „neobrousí“, jde pouze o mýtus, naopak pokožku krásně na opálení připraví.

 

Proč je SPF tak důležité

Nekašlete na to a chraňte svou pokožku před UV zářením. Používejte SPF celoročně, ať je počasí jakékoliv. Přes mraky proniká až 80% slunečních paprsků. SPF výrazně snižuje riziko spálení pokožky, snižuje riziko rakoviny kůže, ale také zabraňuje předčasnému stárnutí pokožky. Sluneční paprsky způsobují úbytek kolagenu, takže se mnohem rychleji tvoří vrásky a linie. SPF také pomáhá udržovat rovnoměrný tón pleti. V létě vybírejte určitě vyšší faktory. My na našem SPF intenzivně pracujeme a doufáme, že vám jej taky brzy představíme!

 

 

 

 

V dnešním článku jsme rozepsali konkrétní doporučení na produkty, které by se vám mohly hodit v létě. Není to však pravidlem, někomu mohou vyhovovat i jiné produkty, které jsme v článku nezmínili, takže se nám klidně můžete ozvat a my vám rádi poradíme. Z dnešního článku si tedy můžete odnést to, že hydratace je zásadní zevnějšku i zevnitř, nemělo by se zapomínat také na čištění a exfoliaci a v neposlední řadě nanášejte pravidelně ochranný faktor.

 

Užijte si léto! 

Vaše Renovality ♥