Na co se zaměřit při začátcích skincare

Ve věku, kdy je pokožka přirozeně napnutá, bez vrásek, kruhů pod očima, plná kolagenu a kyseliny hyaluronové, málokterou mladou ženu zajímá správná kosmetika a péče.

Mladá pleť nepotřebuje žádné složité postupy, ani silné koncentrace. Vyhovuje jí komplexní a kvalitní řešení. Pravidelná péče v podobě dostatečné hydratace a doplňování vitamínů.

 

Na co se tedy zaměřit?


PRAVIDELNÉ ČIŠTĚNÍ A ODLIČOVÁNÍ

Základním krokem, na který byste se měli zaměřit, je pravidelné čištění pleti a odličování. Nejedná z nás si alespoň jednou lehla večer do postele neodlíčená. Nedělejte to!! Vaše pleť se vám dříve či později odvděčí podrážděním, vznikem pupínků nebo dokonce akné.
Pleť je třeba čistit ráno (odstranit pot, odumřelé buňky a nadbytečný maz), večer je zase potřeba ještě před očištěním přidat odlíčení. Odstranit make-up a SPF a druhý krok dočistit pokožku po odlíčení.

Produkty vybírejte podle typu pleti, vyhněte se všemu, co vaši pokožku dráždí, vysušuje, olupuje nebo narušuje její přirozenou ochrannou bariéru.
Mezi našimi produkty naleznete odličovací i čistící produkty.

Odličovací sérum má jednoduché dvousložkové složení a je vhodné pro všechny typy pleti, včetně problematické či mastné. Má olejovou konzistenci, která důkladně odlíčí i voděodolný makeup, je vhodné i pro oční okolí.

 

 

IMG-5244

 

 

Po použití Odličovacího séra dočistěte pleť pomocí Čistící pěny. Má lehoučké jemné složení, vhodné pro čištění pleti ráno i večer. Čistící rutinu můžete ukončit s některou z květinových vod:

Růžová voda – je vhodná pro všechny typy pleti, má jemnou vůni po růžích, pleť osvěžuje a hydratuje.
Levandulová voda – disponuje antiseptickými (protizánětlivými) účinky, je tedy vhodná i pro pleť problematickou.
Heřmánková voda - má jemné složení, zklidňuje zarudnutí a podráždění pokožky.

Květinové vody jsou přírodní, bez parabenů, konzervačních látek a syntetických vůní. Pleť osvěžují, jsou vhodné jako podklad pod oleje, séra nebo krémy, zvyšují vstřebávání výživných látek do pleti.

 

 IMG-4741

https://www.renovality.cz/kvetinove-vody/

 

SPF (ochranný faktor)

Návyk každodenního používání SPF si vybudujte co nejdříve. Budete za něj v budoucnu velmi vděčná. I když je opálená kůže stále symbolem přitažlivosti a vitamín D, který ze slunce získáváme, skutečně potřebujeme, sluneční paprsky a především UV záření nejsou pro pleť nic dobrého. Slunce dokáže na kůži zanechat nenapravitelná poškození. Postupem času způsobují poškození kolagenových vláken, urychlují vznik vrásek a stárnutí kůže. Mají na svědomí vznik pigmentových skvrn, pleť vysušují, jsou také příčinou vzniku rakoviny kůže. Právě proto by mělo být pravidelné každodenní používání produktů s ochranným faktorem SPF (nejen když se jdete opalovat, ale i v běžný den i když je pod mrakem) tím nejdůležitějším návykem. Nebezpečné UVA záření proniká i přes sklo – nezapomínejte na to!!!

 

AKTIVNÍ LÁTKY

Dříve či později se každá milovnice kvalitní kosmetiky začne zajímat o složení produktů, které používá. Aby skutečně fungovaly měly by obsahovat aktivní látky. Kyselina hyaluronová dokonale hydratuje a bojuje proti prvním vráskám, niacinamid vyhlazuje a sjednocuje tón pleti, AHA BHA a PHA kyseliny, kyselina salicylová – mnohé z nich jsou součástí anti aging přípravků nebo jsou účinné v boji proti akné. Zelený čaj je vynikající antioxidant a Acerola bohatá na vitamín C přirozeně chrání pokožku před UV zářením.

 

KVALITNÍ DENNÍ KRÉM

Zaměřte se na kvalitní ošetření pleti hydratačním krémem s pomocí pleťového séra. Pleťový denní krém se zaměřuje na ochranu pleti proti nežádoucím vlivům okolí, se kterými se setkáváme během dne, zatímco noční krém by měl pleť hlavně vyživit a dodat jí aktivní látky během odpočinku. Jelikož má každý svůj úkol, neměli byste je zaměňovat. Aplikovat je můžete také na krk či dekolt.

Chcete-li účinek krému zvýšit je vhodné jej kombinovat s účinným sérem. Sérum obsahuje množství aktivních látek, které dokážou proniknout do spodních vrstev pokožky. Zařaďte oční krém, který je speciálně vyroben pro potřeby citlivého očního okolí, které je tenčí a tedy náchylnější pro vznik prvních vrásek.

 

 

https://www.renovality.cz/hydratacni-krem-s-kyselinou-hyaluronovou/

 

Nečekejte na první vrásky, ale začněte zvolením správných produktů a pravidelnou péči o pleť HNED. Kůže si „pamatuje“ každý váš přešlap nebo naopak důkladnou péči, kterou vám v budoucnu vyplatí.

 

Krásnou svěží pleť přeje RENOVALITY