Jak vlastně funguje Hořčíkový olej a pro koho je vhodný?

 

Je potřeba doplňovat hořčík?

Jsme za to, že u 90% populace ano. Převážně deficitním minerálem v těle bývá hořčík, což je pro většinu z nás známé téma - únava, bolesti hlavy, svalů, křeče, migrény a jiné projevy mohou být příčinou právě jeho nedostatku. V dnešní době nároky na tento minerál zvyšují faktory, jako jsou stresové situace, kvalita prostředí, v němž žijeme, nedostatečný příjem hořčíku ze stravy a jiné další.

 

To jako když si stříknu tento produkt na pokožku, tak doplním v těle hořčík?“

Ano, jedná se o transdermální formu hořčíku – vstřebává se přes kůži. V porovnání s orálními formami má transfermální forma jednu z nejvyšších vstřebatelností. Výhodou vstřebávání přes kůži je i to, že obchází průchod trávicím traktem, což někteří z vás uvítají, protože určitě někdo máte zkušenost, že vás požití orální (nekvalitní) formy hořčíku „prohnalo“.

 

Jak a kdy Hořčíkový olej aplikovat?

Je vhodné jej doplňovat jednou denně, nejlépe po sprše, do podkolenních, loketních, jamek, do podpaží nebo na plosky nohou. Zkrátka na místa, kde je kůže „tenčí“.

Dle zpětné vazby zákazníků pomohla i aplikace v akutním případě křeče nebo migrény, kdy problém do 15 minut vymizel.

Funguje to jednoduše. 3-5 krátkými stisky spreje olej nanesete na vlhkou kůži, vetřete a necháte působit. Přes kůži se dostane do krevního řečiště a následně k buňkám. Může se stát, že vás po aplikaci bude pokožka štípat/pálit a prvních pár aplikací může mít za následek nepříjemné brnění. V těchto případech zkuste vydržet alespoň 20 minut a v závislosti na vaší volbě můžete olej setřít vlhkým ručníkem. Nedoporučujeme používat na čerstvě depilovanou nebo poraněnou pokožku.

 

Mám zájem o Hořčíkový olej

 

Podtrženo, sečteno, hořčík je minerál, který je u většiny z nás třeba doplňovat. Na přepočet množství, které aplikujete, vám Hořčíkový olej vydrží opravdu dlouho. Pokud se chystáte třeba na výšlap či jinou fyzicky náročnou, sportovní aktivitu, doporučujeme přibalit právě i Hořčíkový olej. :-)

 

Přejeme hezké dny a pevné zdraví!

 

Renovality