Časté chyby v péči o pleť, kterých se dopouštíme zejména v zimě

Zima je ročním obdobím, kdy naše pleť čelí mnoha výzvám. Mráz, silný vítr a suchý vzduch v místnostech mohou způsobit, že naše pleť bude suchá a mdlá. Abychom si zachovali zdravou a zářivou pleť, je důležité věnovat jí mnohem více pozornosti. I přes naši snahu se však někdy dopouštíme chyb, které mohou mít za následek suchou, podrážděnou nebo dokonce popraskanou pleť. Pojďme si společně projít některé zimní kosmetické chyby a zjistit, jak je můžeme napravit.

 

PŘÍLIŠ HORKÁ VODA

První chybou je příliš horká sprcha. V zimě se snažíme zahřát jakýmkoli způsobem a horká voda se zdá být rychlým řešením. Ve skutečnosti však vysoké teploty mohou pokožku ještě více vysušit a narušit její kožní bariéru, takže se později hůře udržuje vlhkost. Zkuste raději teplou vodu a horké koupele si nechte na občasné relaxační rituály.

 

Co je to kožní bariéra?

Kožní bariéra je známá jako hydrolipidový plášť, který nás chrání před škodlivými vlivy, jako jsou mikroorganismy, alergeny, toxiny a UV záření. Je to takzvaná první obranná linie proti vnějšímu světu. Tato bariéra udržuje tyto faktory na povrchu kůže a brání jim proniknout do těla. Kromě toho také udržuje optimální úroveň hydratace a pomáhá při prevenci zánětlivých reakcí (otoky, zarudnutí, bolest...).

 

ZAPOMÍNÁTE NA PEELING

Mnoho z nás v zimě peelingy vynechává, možná z obavy, že bychom si mohli pleť ještě více podráždit. Pravdou však je, že odumřelé kožní buňky se hromadí a brání hydratačním přípravkům dostat se hlouběji do pokožky. Zvolme raději jemný exfoliační peeling, který nám pomůže osvěžit pleť a připravit ji na další ošetření.

  

NEPOUŽÍVÁTE PLEŤOVÝ OLEJ

Často podceňovaným hrdinou zimní péče o pleť je pleťový olej. Oleje jsou skvělé pro svou schopnost uzamknout vlhkost v pleti a poskytnout jí dodatečnou výživu, pomohou zabránit úniku vody z pleti. A nebojte se, správný olej nezanechá vaši pleť mastnou.

 

 

_VHP7982

Široký výběr olejíčků vhodných pro pleť najdete ZDE

 

 

ŠETŘÍTE NA HYDRATAČNÍM KRÉMU

Následující prohřešek se týká úspory na hydratačním krému. V zimě bychom měli být štědří a dopřát své pleti bohatou vrstvu ochranného krému. Nejlepších výsledků dosáhnete, když před nanesením hydratačního krému použijete sérum, které v pleti uzamkne vlhkost - Hyaluronové sérum. Nezapomínejme, že suchý vzduch v místnostech nám hydrataci krade jako zloděj v noci.

 

A CO NAŠE NOHY?

I když jsou schované v teplých ponožkách a botách, také potřebují pozornost. Rozhodně na ně tuto zimu nezapomínejme a dopřejme jim hydratační krémy a balzámy, abychom předešli nepříjemně popraskané pokožce.

  

RUCE A KRK JSOU JAKO MLČENLIVÍ HRDINOVÉ ZIMY

Denně vystaveni chladu, ale často opomíjeni. Stejně jako elegantní šály, které zdobí naše oblečení, i pokožka na krku si zaslouží náležitou péči. A ruce? Měly by být chráněny rukavicemi a hýčkány krémy, aby byly jemné a nevysušené. Pokud máte někdy čas na masky na ruce a krk, je právě teď ta správná chvíle. Často hydratujte, zejména pokud jde o ruce a krk.

 

VYNECHÁVÁME OCHRANU PŘED SLUNCEM

A nyní k SPF - ochrana před sluncem není jen letní miláček, kterého po sezóně pošleme pryč. Sluneční paprsky nám mohou škodit i v zimě, kdy jsou dny kratší a my si myslíme, že nás nevidí. SPF by měl být součástí naší každodenní výbavy.

 

HYDROLÁTY A MLHY PATŘÍ TAKÉ K ZIMNÍ RUTINĚ

A nakonec mlha na obličej. Ta by neměla zůstat jen vzpomínkou na letní dny. Hydratační spreje mohou být pro naši pleť jako jemný polibek, který ji oživí a dodá jí potřebnou vlhkost po celý den. Mlhu nebo hydratační sprej můžete použít i pod sérum nebo krém, aby byla vaše pleť lépe hydratovaná.

 

Nezapomeňte, že péče o pleť v zimě je jako příprava na velký večírek - musíme myslet na každý detail, abychom se cítili skvěle a zářili i v těch nejchladnějších dnech.

 

Vaše Renovality ♥