Cascara - kávový čaj, který si zamilujete

Představte si, že sedíte v pohodlném křesle, vně se zuří bouře, ale vy jste v teple svého domova, v ruce držíte šálek horkého nápoje. Jeho vůně je silná a přitom jemná, chuť je sladká s nádechem ovoce a oříšků. Jaký je tento nápoj? Je to čaj? Ne, není to čaj. Je to káva? Ani to ne. Je to něco, co je mezi nimi – cascara.

 

Co je cascara?

Cascara, což v překladu znamená "kůže" nebo "skořápka", je nápoj, který vzniká ze slupky kávových bobů. Je to vlastně vedlejší produkt v procesu výroby kávy, který se dříve většinou vyhazoval nebo se používal jako hnojivo. Ale teď, kdy se začalo věnovat více pozornosti udržitelnosti a zero waste, jsme zjistili, že cascara je nejen užitečná, ale také chutná.

 

 

 Chci vyzkoušet Cascaru!

 

Jak chutná?

Cascara má unikátní chuť, která je někde mezi čajem a kávou. Má ovocný tonus s jemnou nádechovou chutí, která připomíná tradiční černý čaj. Ale zároveň má také zemitý a robustní charakter, který je typický pro kávu. Může to znít zvláštně, ale když to vypijete, pochopíte, jak dokonale se tyto dvě chutě doplňují.

 

Jak se vyrábí?

Výroba cascarového čaje je poměrně jednoduchá, ale vyžaduje pečlivost a trpělivost. Kávové bobule se sklízejí, fermentují a poté se suché slupky suší přirozeným způsobem na slunci. Tento proces může trvat i několik týdnů. Poté se slupky praží na nízké teplotě, aby si uchovaly svou přirozenou chuť. Může, ale nemusí se mlet i do hrubého prášku, který se pak používá k přípravě cascarového čaje.

 

Benefity

Cascara je také skvělým zdrojem energie. Obsahuje více kofeinu než čaj, ale méně než káva, takže je to ideální volba pro ty, kteří hledají střední cestu. A co je nejlepší, cascara je plná antioxidantů, které nás chrání před volnými radikály.

Zkrátka, cascara je fantastický nápoj, který nabízí to nejlepší z obou světů - kávy a čaje. Je to něco, co byste měli vyzkoušet, ať už jste milovník kávy, fanoušek čaje, nebo jen hledáte něco nového a vzrušujícího.

 

 

 

Na našem e-shopu teď cascaru najdete, tak neváhejte a objevte s námi tento úžasný nápoj. Uvidíte, že se do něj zamilujete stejně jako my!

Na zdraví a užívejte si každý doušek!

Renovality