Camelie - Čajovníkový olej

Olej ze semen čajovníku
 
Ve východní Asii je tento vzácný olej celá staletí ceněný pro své korekční a omlazující účinky na pokožku a je považován za tajemství stojící za krásou gejš. Po staletími prověřeném používání se v současnosti stává součástí těch nejproslulejších kosmetických produktů.
 
Čajovníková silice se získává ze semen kamélií Camellia oleifera rostoucích v horách jihovýchodní Asie. Jinou velmi dobře známou varietou této rostliny je Čajovník čínský (Camellia sinensis), z nějž se připravuje zelený a černý čaj. Po sklizni semen čajovníku se z nich v lisech získává olej lehké konzistence a energické vůně.
 
Olej ze semen čajovníku skvěle zadržuje vlhkost a je jedním z nejrychleji se vstřebávajících rostlinných olejů. Jeho unikátní kompozice mu umožňuje pronikat do těch nejhlubších vrstev kůže a podobně jako voda zanechává pokožku vláčnou a pružnou. Tento nevysušující a póry nezanášející olej obsahuje vysoký podíl kyseliny olejové, jímž překonává i olivový olej. Olej ze semen čajovníku obsahuje vitamín A, B, E a celou řadu minerálů, fosfor, zinek, vápník, železo, Mangan a hořčík. Kromě toho obsahuje skvalen, který se jako emolient nachází i v kůži jako její důležitá přirozená složka. Při nedostatku skvalenů v kůži může docházet k jejímu vysychání a předčasnému stárnutí, které se projeví tvorbou vrásek a jejím ochabováním.
  
Olej z čajovníku je výborným emolienčním a skvělým zvlhčujícím prostředkem. Pomáhá také udržovat správné pH kůže a má vlastnosti buferu, který pokožku chrání jako účinný štít před průnikem škodlivin z okolního prostředí. Čajovníkový olej chrání kůži před vysycháním a současně jí poskytuje životodárnou výživu. Zjemňuje hrubou a šupinatou pokožku, zklidňuje a tlumí lehké podráždění kůže a filtruje UV záření. Při pravidelném používání čistý nerafinovaný čajovníkový olej pomáhá udržovat a obnovovat rovnováhu pokožky, chránit ji před vznikem pigmentových skvrn, které se objevují s věkem i jiných nadměrných pigmentací. Při nanesení kolem očí a úst vyhlazuje vrásky a jemné linky přicházející s postupujícím věkem. Mužům čajovníkový olej poskytuje skvělé služby jako zklidňující prostředek po holení. Při pravidelném používání zanechává pokožku ošetřenou a působí i preventivně před tepelným podrážděním svrchních vrstev holením. Naše řada Renovality obsahuje čistý a přírodní čajovníkový olej ze semen, který pochází z přírodních zdrojů.
 
Čajovníkový olej je ceněný jako tajemný prostředek krásy gejš a oblíbený pro své vysoce reparační a omlazující účinky – tvoří základ těch nejproslulejších kosmetických výrobků. Olej úžasně zjemňuje a skvěle hydratuje kůži. Chrání pokožku před tvorbou pigmentových skvrn ve vyšším věku a podporuje její zdravý a energický vzhled. Je vhodný pro všechny typy kůže včetně osob s citlivou pokožkou s tendencí k alergickým projevům. Muži s citlivou pokožkou tváře mohou používat Čajovníkový olej po holení jako prevenci podráždění svrchních vrstev pokožky holením.
 
 
Děkujeme za přečtení! Tým Renovality- Petr