5 potravin prospěšných pro pleť

Pleť a strava spolu úzce souvisí, což už jistě víme, ale pojďme se podívat na konkrétní potraviny, které naší pleti přináší spoustu benefitů. 

Představte si na chvíli, že jste co by kapitán své vlastní lodi. Vaše tělo je ta loď a vy jste ten, kdo rozhoduje, jaký palivový mix do ní vloží. Můžete zvolit překvapivě čerstvé a kvalitní suroviny, které vaši loď posílí a pomohou jí plout hladce a efektivně. Nebo můžete zvolit levný, syntetický palivový mix, který sice udrží loď v pohybu, ale z dlouhodobého hlediska ji může poškodit. Stejně tak je to s naší pletí a tím, co do našeho těla vkládáme.

 

1. Avodáko

Začněme tedy s avokádem. Tento zelené zázrak je plný zdravých tuků a vitamínů E a C, které jsou základními budovateli pro zdravou pokožku. Vitamín E se podílí na regeneraci pokožky a pomáhá ji chránit před škodlivými vlivy volných radikálů. Vitamín C zase podporuje produkci kolagenu, který je nezbytný pro pružnost a mladistvý vzhled pokožky.

 

 

 

2. Brokolice

Dalším skvělým příkladem je brokolice. Tato zelenina je plná vitamínů a minerálů, zejména vitamínu C a zinku. A jak jsme již zmínili, vitamín C je klíčem k produkci kolagenu. Zinek hraje důležitou roli v udržení zdraví naší pokožky, podílí se na hojení ran a regulaci produkce mazu.

 

 

 

3. Ořechy a semínka

Nemůžeme zapomenout na ořechy a semínka, které obsahují omega-3 mastné kyseliny a vitamín E, které jsou zásadní pro zdraví naší pokožky. Pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a pružnou a také bojují proti zánětům, které mohou vést k akné nebo jiným problémům s pokožkou.

 

 

 

 

4. Bobulovité ovoce

Dále jsou to bobule. Maliny, jahody, borůvky nebo jakékoliv jiné bobule, protože obsahují antioxidanty, které pomáhají bojovat proti škodlivým vlivům volných radikálů a pomáhají udržovat naši pokožku mladistvou a zdravou.

 

 



5. Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje silné antioxidanty, které mohou chránit pleť před stárnutím. Studie také naznačují, že pití zeleného čaje může zlepšit vlhkost, pružnost a hustotu pleti. Kromě toho, zelený čaj může pomoci snížit produkci sebum, hormonální nerovnováhu a růst akné-podporujících bakterií, což může pomoci snížit výskyt akné.

Pokud vám pití zeleného čaje příliš nelahodí, můžete mrknout na náš zelený čaj ve formě doplňku stravy: 

https://www.renovality.cz/zeleny-caj-60--polyfenolu/

 

Je nespočet kosmetických produktů, které si můžeme pořídit pro krásnější pleť, ale často zapomínáme na vyváženou stravu. Až budete příště plánovat svůj jídelníček, nezapomeňte zařadit některou z těchto potravin pro zdravější a krásnější pleť.