10 chyb, kterých se možná nechtě dopouštíte i vy

Každý z nás někdy zanedbává správnou péči o pleť. Ani používáním nejnovější kosmetiky však nebude účinné, pokud tyto běžné chyby ze svého režimu neodstraníte.

To je často způsobeno únavou, nedostatkem času nebo nedostatkem informací. Bez ohledu na příčinu však i drobné úpravy vašich každodenních návyků mohou zabránit poškození pokožky, vráskám, akné a dalším kožním projevům. Pokud si přejete, aby vaše pleť byla nejen krásná, ale také zdravá, vyhněte se těmto chybám ve své rutině!

 

1. Ruce na obličeji prostě nepatří

Tento zlozvyk, možná považovaný za nevinný a nesmyslný, je ve skutečnosti jedním z prohřešků, kterých se denně dopouštíme na své kůži. Neustálé dotýkání se obličeje během dne, kdy se vaše ruce setkávají s nesčetnými povrchy – od počítačových klávesnic přes zábradlí ve veřejné dopravě až po sdílené prostory, a poté se dotýkají obličeje stejnýma rukama – přenášejí mikroorganismy ve formě bakterií a nečistot na vaši pokožku. Pokud jste někdy zažili nevítaný výskyt akné nebo jste zjistili, že vaše pokožka je podrážděná a nevysvětlitelně zarudlá, možná jste právě objevili důsledky tohoto nežádoucího narušení.

 

2. Do postele neodlíčená

Jednou z nejčastějších chyb, kterou mnozí z nás čas od času dělají, je usínání se zbytky make-upu. Zbytky make-upu, prach a nečistoty se mísí s kožním mazem, ucpávají póry a často vedou ke vzniku nevítaných hostů - akné a černých teček. Pokud chcete zdravou pleť, čištění je alfou a omegou, i když make-up vůbec nepoužíváte. V noci se pokožka zaměřuje na obnovu poškozených struktur, proto se snažte vytvořit ty nejlepší podmínky pro regeneraci.

 

3. Nepoužívat SPF každý den

V představách mnoha z nás je ochrana před sluncem spojena pouze s horkými letními dny, kdy slunce neúprosně svítí a my vyrážíme na pláže nebo do přírody. Málokoho by však napadlo, že SPF (Sun Protection Factor) by měl být nedílnou součástí našeho každodenního rituálu péče o pleť, ať už slunce svítí, nebo se schovává za mraky. Pravdou je, že sluneční světlo nás obklopuje každý den, bez ohledu na roční období, a s ním i potenciální riziko poškození naší pokožky. UVA a UVB paprsky pronikají naší pokožkou, i když se venku nezdá "tak slunečno". Tyto paprsky jsou neúnavní zloději, kteří kradou naše mládí, pružnost a zdraví pokožky, často aniž bychom si to uvědomovali.

Dalo by se říci, že váš denní krém nebo make-up již obsahuje SPF. To je jistě dobrý začátek, ale mnoho z těchto produktů poskytuje minimální ochranu. Abychom měli jistotu, že je naše pokožka chráněna před všemi hříchy, které může sluneční záření způsobit, měli bychom sáhnout po přípravcích určených speciálně pro ochranu před sluncem s dostatečně vysokým SPF faktorem. Vysoce kvalitní celoroční ochrana před sluncem je nejlepším přípravkem proti vráskám.

 

Mrkněte na naše SPF: https://www.renovality.cz/krem-s-uv-ochranou-spf-30/

 

4. Nedělat pravidelnou exfoliaci

Mnozí z nás si možná myslí, že každodenní mytí obličeje je více než dostačující k udržení naší pokožky v dobrém stavu. Bez pravidelného peelingu se však na povrchu pokožky hromadí vrstva odumřelých buněk, což může vést k ucpání pórů, matnému vzhledu a dokonce i akné. Exfoliace je proto klíčovým krokem ke zdravé a zářivé pokožce. Pomáhá odhalit novou, svěží vrstvu pokožky, zvyšuje krevní oběh a pomáhá pleti lépe vstřebávat hydratační přípravky a séra. Ale jako všechno, i zde existuje zlatá střední cesta. Přílišný peeling může způsobit více škody než užitku. Může vést k podráždění, zvýšené citlivosti a dokonce k poškození ochranné bariéry pokožky.

 

5. Zapomínat na krk a dekolt

V našem každodenním rituálu krásy, kdy je pozornost věnována především obličeji, jsou často opomíjeny nevinné partie, jako je krk a dekolt. Pokožka krku a dekoltu je jemnější a náchylnější k předčasnému stárnutí, pigmentaci a dehydrataci. Výsledkem je, že když ji necháme bez náležité péče, může předčasně zradit naše roky. Při péči o krk a dekolt nejde jen o aplikaci oblíbeného krému. Jedná se o celý rituál - od jemného čištění, přes hydrataci, až po ochranu před sluncem. Začněte tím, že do své rutiny zařadíte produkty s antioxidačními a regeneračními vlastnostmi. Nezapomeňte také na krémy s SPF, které ochrání vaši pokožku před škodlivým UV zářením. Věnujte čas masážím, které podpoří krevní oběh a přispějí k lepšímu vstřebávání produktů.

 

6. Příliš agresivní produkt nebo vůně pro pokožku

Častým důsledkem používání tvrdých mýdel, která obsahují silné chemikálie a parfémy, je narušení přirozené ochranné bariéry pokožky. Naše pokožka se stává zranitelnou vůči vnějším nepříznivým vlivům. Tento stav může mít za následek nepřátelskou bitvu s podrážděním, zarudnutím a dokonce i akné. Produkty s vysokým obsahem alkoholu nebo příliš intenzivní parfémy mohou být pro naši pokožku stejně devastující. Není překvapením, že vaše pokožka protestuje.

 

7. Nesledovat datum spotřeby

Kůže je naším největším orgánem a jako každý orgán potřebuje péči, lásku a především kvalitní produkty. Používáním produktů, které jsou již prošlé, riskujeme, že naší pokožce dodáme koktejl ingrediencí, které již nejsou ve stavu, v jakém by měly být. Tyto složky mohou způsobit podráždění, alergickou reakci, dokonce i dlouhodobé poškození pokožky. Každý výrobek má svou vlastní životnost – nejen pro jeho účinnost, ale také pro zachování bezpečnosti používání. Při nákupu nového produktu na něj napište datum otevření a někam si viditelně nalepte připomínku. Další možností je použít kosmetickou aplikaci, která vás upozorní, když se blíží datum expirace vašich oblíbených produktů. Konečně se můžeme naučit nakupovat chytřeji – zaměřit se na menší balení, která můžeme včas spotřebovat.

 

8. Nečistit kosmetické štětce

Den za dnem věrně slouží vaší kráse, ale s každou použitou vrstvou, ať už pudrem, stíny nebo jinou kosmetikou, jsou jeho vlákna plná zbytků, které se stávají živnou půdou pro bakterie. Čištění kosmetických štětců by mělo být součástí vašeho kosmetického režimu jako pravidelné odličování před spaním. Nevyžaduje to mnoho práce, ale efekt je obrovský.

Smíchejte vodu s jemným čisticím prostředkem nebo použijte profesionální čistič štětců. Štětce necháte namočené, poté jemně odstraníte zbytky kosmetiky a opláchnete čistou vodou. Sušte je v poloze dolů, aby uprostřed kartáče nezůstala voda, která by mohla vést k poškození.

 

9. Nemít samostatný ručník na obličej

Pokožka na obličeji je výrazně jemnější a citlivější ve srovnání s ostatními částmi těla. Proto vyžaduje zvláštní péči a pozornost. Když používáme stejný ručník na obličej i tělo, riskujeme přenos bakterií, olejů a dalších nečistot z těla na obličej. To může vést ke zvýšené pravděpodobnosti vzniku akné, podráždění a dalších kožních problémů. Použití samostatného ručníku na obličej není jen o hygieně. Jde také o to, abyste své pleti poskytli tu nejlepší možnou péči. Takový ručník by měl být jemný, aby nedráždil pokožku, a vždy dokonale čistý. Doporučuje se jej měnit nebo prát alespoň jednou týdně, aby byla zaručena nejvyšší možná úroveň čistoty a ochrany.

 

baner na článok (33)

 

 

10. Úskalí cíleného opalování

Co je lákavější než dozlatova opálený odlesk na kůži, který slibuje příběhy o letních dobrodružstvích a dechberoucích západech slunce u moře? V naší nekonečné touze vypadat jako sluneční bohové se však často zapojujeme do nebezpečné hry se silami přírody, která má i své temné stránky. A cílené opalování je jedním z největších hříchů, které můžeme své pokožce způsobit. Cílené opalování je často cesta, ze které není návratu. Poškození, které způsobujeme naší pokožce, je často nevratné. Objevují se pigmentové skvrny, vrásky, ztrácíme pružnost pokožky a v nejhorších případech otevíráme dveře rakovině kůže.

 

Vyzkoušejte náš Dotek Slunce, díky kterému dosáhnete přirozeného opálení bez poškození pokožky.

 

Jak najít cestu ven ze začarovaného kruhu?

Prvním krokem je naslouchat své pleti. Každá pleť je jedinečná a má své specifické potřeby. Najít jemné, hydratační a vyživující produkty, které jsou šetrné k pokožce a neobsahují drsné přísady, je jako objevit poklad. Je to úkol, který vyžaduje trpělivost a pochopení, ale odměnou mu je zdravá, zářící pleť.

 

Nezapomínejme, že příběh naší pleti je příběhem, který se píše s každým rozhodnutím, které učiníme.

Renovality ♥