INDONESIA JAVA LARGE BEAN, 100% ROBUSTA zrnková káva

Dobré tělo s chutí mléčné čokolády s vůní koření. Chuť je zakončená tóny dřeva.

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Zvolte variantu
211 Kč 369 Kč od 211 Kč
Kategorie: Káva

Intenzita vůně: 8

Tělo: 8,2 / Kyselost: 7,0 / Sladkost: 7,9 / Barva pěny: bronzová

Chuťové tóny: mléčná čokoláda, kořeněná vůně

Popis: Dobré tělo s chutí mléčné čokolády s vůní koření. Chuť je zakončená tóny dřeva.

Obal je opatřen zipovým uzávěrem a jednocestným ventilem, který zabraňuje kyslíku, aby se dostal do obalu.

Káva tak může být zabalena krátce po upražení a neztrácí tak na své jedinečné chuti.

 

Pražení kávy na dřevě

Naše pražení kávy představuje obrovský rozdíl mezi pražením na dřevě a konvenčním plynovým pražením. Rozdíl je v délce pražení a výslednou intenzivnější vůní. Vnitřní teplota kávového zrna stoupá při pražení na ohni mnohem pomaleji, takže doba pražení trvá déle. Další rozdíl spočívá v kvalitě tepla vznikajícího spalováním dřeva. Ve srovnání s plynovým procesem obsahuje teplo ze dřeva mnohem více vlhkosti, a proto je vhodnější pro pomalé pražení. Přirozená vlhkost dřeva obaluje zrna během procesu pražení, což umožňuje, aby uvnitř zůstalo více olejů. Kromě toho vzduch, který přenáší teplo, obsahuje další prospěšné složky od pryskyřice, aromat a cukrů až po oleje, které ovlivňují chuť hotového kávového produktu. Protože se teplo přenáší vzduchem, pražení je obzvláště rovnoměrné. Šetrný proces pražení využívající pražení na dřevěném ohni umožňuje zachovat mnoho přírodních ingrediencí tím, že zrnka si zachovají více aroma a méně kyselosti. Vůně kouře, které vznikají při pálení dřeva na ohni, mají také dopad na konečný produkt. V závislosti na druhu dřeva se v kávě vytvářejí různé aromatické profily. Stejná směs zrn, pražená za použití stejného teplotního profilu, produkuje dvě rozdílné kávy, které odrážejí charakter každého použitého dřeva. Na jedné straně výrazná, poněkud "drsnější" chuť z buku, na druhé straně jemnost a sladkost a kulatější tělo z ovocných dřevin. Káva renovality je zkrátka jiná, nevšední. Zažije rozdíl a vychutnejte si chvíle pohody s kávou praženou na dřevě. Nejsme kafe – jsme kořeny a život.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: