Pleťové vody a jejich význam, výroba, použití

 

Jak jste si už jistě mohli všimnout, tak jsme naši nabídku rozšířili o další pleťovou vodu. Téma dnešního článku je tedy jasné. Rozepíšeme se o květinových vodách obecně, jaký mají význam v naší skincare rutině, jak je používat a také si ke každému druhu květinové vody sepíšeme pár řádků pro lepší orientaci, pokud se nemůžete rozhodnout, kterou zvolit.

 

Jak se pleťové vody vyrábí a pro jaké účely je můžeme využít

 

Květinové vody získáváme parovodní destilací z čerstvých květů. Vznikají jako vedlejší produkt při destilaci esenciálních olejů, ale samy žádné silice neobsahují. Obsahují ve vodě rozpustné látky z rostlinného materiálu, který je destilován. Vůně je opravdu jemná, ne příliš podobná danému esenciálnímu oleji. Hydroláty neobsahují alkohol ani konzervanty. Naše testované pleťové vody neobsahují dokonce žádné parabeny ani žádnou přidanou parfemaci.

Když se zamyslíme nad tím, co je základním úkonem v péči o každý typ pleti, tak je to čištění a hydratace. A právě pro tyto účely jsou květinové pleťové vody, neboli hydroláty, ideální. Hydroláty pleť jemně čistí, tonizují, zklidňují, ale také v průběhu dne se jimi můžete osvěžit a zvýšit tím v pleti vlhkost.

Hydroláty jsou skvělými univerzálními pomocníky nejen na pleť. Můžete je používat také do vlasů například pro usnadnění rozčesávání nebo jimi zklidnit pokožku po opalování či holení. Oblíbené jsou také v péči o dětskou pokožku. Díky praktické lahvičce s rozprašovačem je můžete hodit do kabelky a mít na dosah jako osvěžení v horkých letních dnech. Také jimi můžete obohatit vámi vyrobenou domácí pleťovou masku. Ve fantazii využití pleťových vod se zkrátka meze nekladou.

 

 

 

 

Druhy pleťových vod + rozdělení dle typu pleti:

 

Růžová voda

Získává se z čerstvých okvětních lístků růže, která je jednou z nejoblíbenějších květinových vůní. Růžová voda se dá použít na všechny typy pleti, avšak zejména je vhodná pro pleť suchou, citlivou, zralou. Podporuje celkovou regeneraci pleti a má zklidňující účinky. Příjemná vůně plní relaxační efekt.

 

Levandulová voda

Tu logicky získáváme zase z čerstvých květů levandule. Jak jsme jistě už slyšeli, levandule má čistící, antiseptický, zklidňující účinek, proto je vhodná zejména pro pleť citlivou a také s projevy akné. Levandule se v oblibě používá i na naše nejmenší. Její vůně pomáhá při nespavosti a zmírňuje stres.

 

Heřmánková voda

Naše aktuální novinka, která vzniká parní destilací heřmánku. Je vhodná pro všechny typy pleti, především však pro pleť citlivou, zánětlivou, ekzematickou. Zklidňuje pokožku a pomáhá na zarudnutí a svědění. Ocení ji také jemná a citlivá pokožka miminek.

 

 

Fotky výroby Růžové vody – růže damašská - Bulharsko:

 

 

 

 

Pleťové vody jsou zkrátka velmi univerzálním produktem a využití najde téměř každý. Pleťovou vodu si můžete s sebou vzít kamkoliv. Díky praktickému rozprašovači je aplikace velmi jednoduchá a pohodlná. V létě si květinové vody spousta lidí rádo ukládá do lednice a ve velkých vedrech či po opalování pokožku příjemně zchladí a zklidní. Pleťovou vodu si můžete vybrat dle typu pleti, ale pokud se rozhodnete dle preference vůně, nic se neděje.

 

Mějte se krásně!

Renovality ♥