Stres, migrénu nebo výkyvy nálad stačí následovně prodýchat... říká přírodní aromaterapie

A myslí to doslova. Pozitivní účinky výparů z bylinných extraktů využívají babičky již po staletí. Přestože přírodní formu léčby postupně vytlačily pilulky, stále více žen začíná v přírodě opět nacházet úlevu od svých potíží. Vliv alternativní medicíny si můžete vyzkoušet i vy. Poradíme vám několik způsobů, jak se vrátit ke kořenům a zároveň se zbavit psychických, fyzických nebo hormonálních potíží.

 

Inhalace jako prevence proti úzkosti

Proti stresu a pocitům strachu nemusíte bojovat jen meditací a pozitivnějším myšlením, ale také fyzicky. Intenzivní inhalace éterických olejů ze 100% přírodních výtažků skutečně stimuluje mozkovou činnost.

K navození pocitu úlevy a pomoci při duševní únavě může pomoci univerzální olej Tea Tree získávaný z listů australského stromu Melaleuca alternifolia. Kromě aromaterapeutických účinků na mysl podporuje léčbu infekcí horních a dolních cest dýchacích, ran, akné, popálenin, bodnutí hmyzem a dokonce i infekcí. Není divu, že si jako nejsilnější přírodní antiseptikum postupně získává čestné místo v mnoha domácích lékárničkách. Najdete ho v menším 20 ml i větším 100 ml balení.

 

 

_VHP2243

https://www.renovality.cz/tea-tree-olej-100ml/

 

 

Při inhalaci zřeďte několik kapek tea tree oleje v misce s větším množstvím horké vody podle potřeby. Nakloňte se nad misku a pomalu inhalujte páru po dobu nejméně 5 minut. Tělo, mysl, dutiny a póry na obličeji uvolníte rychleji, pokud sebe i misku přikryjete ručníkem. Vytvoříte tak provizorní, ale účinnou parní saunu.

 

 

Koupel uvolňující tělo a regenerující mysl

Cítíte se napjatí a ztuhlí? Možná na vás problémy v práci nebo v osobním životě vyvíjejí příliš velký tlak. Přidejte sedavé zaměstnání, nedostatek pohybu nebo nezdravý životní styl a nejen vaše mysl, ale i tělo pravděpodobně touží po zotavení.

Dopřejte mu zasloužený odpočinek a alespoň několikrát do měsíce smyjte své starosti voňavou koupelí. Pokud navíc toužíte po omlazení a hydrataci pokožky, vezměte si s sebou do vany při příští koupeli uvolňující Růžový olej. Obsahuje totiž růžový esenciální olej, který uvolňuje tělo, podporuje krevní oběh a zanechává pokožku všech typů sametově hebkou a voňavou.

 

Vyzkoušejte sílu masážních olejů na vlastní kůži

Rostlinné oleje lisované za studena rodinné značky Renovality můžete používat nejen jako esenciální oleje, ale také jako hydratační oleje pro péči o pokožku obličeje a těla. Díky svému čistě přírodnímu složení jsou vhodné pro všechny typy pleti.

Aromaterapeutické účinky a vůně olejů si můžete vychutnat také při masážích. Známým ženským olejem vhodným k masáži je olej ze šalvěje muškátové. Odjakživa se používá ke zmírnění příznaků nebo výkyvů nálad během menstruace a menopauzy, protože má pozitivní vliv na udržení hormonální rovnováhy. Nejlépe působí na zahřátou pokožku, proto je dobré jej aplikovat ihned po horké sprše nebo koupeli. 

 

Aromalampa pro klidný a bezbolestný spánek

Pulzující bolesti hlavy nebo bezesné noci řeší většina z nás příliš pozdě. Bílé nebo růžové pilulce však lze často předejít něčím tak jednoduchým, jako je inhalace přírodních esenciálních olejů a silic. Pokud si v hektické době nemůžete najít čas na přímou inhalaci nebo návštěvu sauny, zvažte praktickou aromaterapeutickou lampu. Ta funguje na principu rychlého odpařování látek s aromaterapeutickými účinky do okolního prostředí díky otevřenému plameni čajové svíčky. Za zmínku však stojí i elektrická aromalampa. Kromě toho, že je krásnou dekorací a okamžitě rozzáří místnost, má pozitivní vliv na naše smysly a celý organismus.

Pomocí několika kapek univerzálního Levandulového oleje můžete uvolnit napětí po náročném dni dříve, než propukne v migrénu a neklidný spánek. Pomáhá potlačit vylučování stresových hormonů, snižuje svalový tonus a svými uklidňujícími účinky příjemně uspává. Olej z této léčivé byliny lze použít také na pokožku, vlasy, do koupele a díky jeho skvělé přírodní vůni i jako sprej.

 

 

 
 
 
 
 
 
Renovality ♥