Starostlivost o dětskou pokožku

Děti mají tenčí, jemnější, vysoce citlivou pokožku, což znamená, že péči o jejich pokožku je třeba věnovat více pozornosti. Každý rodič při pomyšlení na své děťátko chce dát tomu svému jen to nejlepší.


Stejně jako při výběru produktů pro dospělé byste se měli zaměřit i při výběru produktů pro děti na jejich přírodní složení a dbát na to, aby byla kosmetika čistá a bez zbytečných chcemických přísad, které by mohly nastartovat dermatitidu nebo ekzém. Jelikož děti mají velmi citlivou pokožku, používání agresivních produktů by u nich mohlo spustit možný nástup kožních problémů vyžadujících komplikovanou a zdlouhavou léčbu. Proto se vyhýbejte výrobkům péče o dětskou pokožku, které obsahují sulfáty, denaturovaný alkohol, barviva a nadměrnou parfemaci.

 

Pár tipů pro správnou péči:

 

Zvolte produkty šetrné a vhodné pro citlivou pokožku a pleť dítěte.

Miminka a malé děti mají sklony k nadměrně vysušené pokožce, proto je zapotřebí ošetřovat jejich pokožku krémem 2x denně. Ráno vybírejte krém podle ročního období a toho, jestli jdete ven nebo ne. V létě bude stačit jemná hydratační emulze, na kterou je třeba nanést přibližně 20 minut před odchodem z domu opalovací krém. V zimě používejte hutnější krém určený i do mrazu.


TIP:
MIMI balzám je vhodný pro každodenní používání a pro dětičky již od narození. Obsahuje bambucké máslo, meruňkový olej a mandlový olej. Lehce se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty.

 

Večer po koupeli či sprchování je vhodné pokožku děťátka natřít výživným, promašťujícím krémem nebo olejem.

TIP:
Pro koupel vašeho miminka můžete použít MIMI dětskou koupel vytvořenou z nejjemnějších tenzidů na přírodní bázi pro šetrné mytí pokožky vašeho děťátka. Má jemnou vůni z nejkvalitnější francouzské levandule, která navodí pocit uvolnění a pohody, je tedy vhodná pro použití před spánkem.

Po koupeli je vhodné použít krém/olej, který pokožku zvláční a vyživí. Krém MIMI regenerační tělový balzám je vhodný pro ošetření celého těla. Obsahuje Meruňkový, Jojobový a Marulový olej, které spolu se Squalanem pokožku zvláční a dokonale vyživí. Rakytníkový olej ze semen rakytníku je bohatý na vitamíny a výrazně urychluje zklidnění podrážděné, případně zarudlé pokožky. Krém nanášejte v tenké vrstvě, pokud je potřeba i několikrát za den, zabrání pokožce, aby se z ní vypařovala potřebná vlhkost.

 

IMG-1850

https://www.renovality.cz/mimi-telovy-balzam/

 

Oleje vhodné pro ošetření dětské pokožky:

Meruňkový olej

– uleví i pokožce, která trpí ekzémem. Obsahuje velké množství vitamínu E a krásně zvláčňuje pokožku. Kyselina olejová a linolová se nacházejí skutečně ve vysokém množství právě v meruňkovém oleji. Když vitamín A pronikne do pokožky, pomáhá jí vypadat mladistvěji, bojuje proti vysoušení a dokonce zmírňuje některé formy podráždění pleti. Po nanesení meruňkový olej nezanechává mastný film, pokožka bude na dotek jemnější.

 

Mandlový olej
– je jedním z nejoblíbenějších olejů pro masírování miminek. Mandlový olej obsahuje vitamíny A a E, mastné kyseliny a několik minerálů. Lehce se vstřebává do pokožky což krásně zabraňuje jejímu vysoušení a udržuje ji jemnou a vláčnou. Uvolňuje tělo a navozuje lepší spánek, protože mandlový olej má vlastnosti, které zlepšují krevní oběh.

 

Makový olej
– má vysoké hydratační schopnosti. Je bohatý na vitamín E, minerály, jód a nenasycené mastné kyseliny. Díky svému složení vyživuje a chrání pokožku, regeneruje a zanechává ji jemnou a hebkou.

 

IMG-4695

https://www.renovality.cz/makovy-olej-renovality-za-studena-lisovany-s-prirodnim-vitaminem-e--50ml/

 

Děti jsou pro rodiče to nejdražší. Každá dětská pokožka je jiná, snažte se jim pomáhat výběrem vhodné a šetrné kosmetiky, udržujte ji hydratovanou a dostatečně promaštěnou.

Renovality ♥