NOVINKA s pořádnou dávkou vitamínů

 

Novinka, ke které bychom se rádi vyjádřili jako první, je Rakytníkový olej. Asi vás zaskočilo balení 20 ml v ceně, která je totožná s produkty s větším objemem. Proč tomu tak je? A v čem je Rakytníkový olej tak výjimečný? Dozvíte se v následujícím článku.

 

 

Vitamínová bomba

O rakytníku a jeho příznivých účincích jste jistě už slyšeli. Rakytník je králem komplexu vitamínů. Má třikrát více vitamínu A než mrkev. Obsahuje údajně 10x více vitamínu C než pomeranč. Vitamín C zvyšuje produkci kolagenu a elastinu. Dále má především vysoký obsah vitamínu E nazývaného také jako „vitamín mladosti“ a hraje svoji roli i v boji s akné. Dále Omega 3, 6, 9 mastné kyseliny, které chrání naše buňky před poškozením. Omega 7 účinkující na popáleniny. Nebo třeba Betakaroten, který dodává rakytníku krásnou barvu a olej tak rozzáří vaši pleť. V Rakytníkovém oleji je více než 180 bioaktivních látek.

 

 

20 ml za 389 Kč

Nejedná se o olej z celých bobulí, ale ze semínek. Olejnatost semínek je mizivá. Proto nestandardně malé balení za tuto cenu. Semínka jsou původem ze Sibiře a lisujeme je přímo u nás v Renovality.

 

 

Účinky rakytníku

  • jedná se o silný antioxidant

  • prospívá suché nebo dehydratované pleti

  • má regenerační účinek a uklidňuje pokožku po opalování či popálení

  • posiluje pružnost a strukturu pokožky

  • zmírňuje jizvy a projevy akné

 

 

Vlasový zábal

Ano, i Rakytníkový olej můžete použít na vlasy ve formě vlasového zábalu. Dodává vlasům lesk, hebkost a vitalitu, ale také dokáže podpořit růst či omezit vypadávání.

 

 

Pro koho je olej vhodný?

Jak již bylo řečeno, ze začlenění rakytníkového oleje do režimu péče o pleť může těžit téměř každý; profil vitamínů, minerálů a antioxidantů je ideální pro zlepšení celkového zdraví (a vzhledu) pokožky,“ říká Annie Gonzalez, M.D., dermatologka certifikovaná z rady Riverchase Dermatology v Miami na Floridě. „Tyto antioxidanty zejména neutralizují volné radikály poškozující pokožku a snižují známky stárnutí,“ dodává. „Olej je nabitý spoustou z nich, ale má obzvláště vysoký obsah vitamínu C a vitamínu E. Ve skutečnosti plody rakytníku obsahují desetkrát více vitamínu C než pomeranč a jsou třetím nejvyšším zdrojem vitaminu E v rostlinném světě,“ zdůrazňuje Dr. Hartman.

„Nyní k otázce za milion dolarů - co když máte pleť náchylnou k akné? Tito odborníci poukazují na to, že rakytníkový olej sám o sobě nezanáší póry; je bezpečný pro všechny typy pleti,“ dodává Dr. Gonzalez.

 

https://www.shape.com/lifestyle/beauty-style/sea-buckthorn-oil

 

 

Závěr

Věřím, že vás článek přesvědčil o tom, že olej není nijak předražený, ale jedná se opravdu o luxusní záležitost, která stojí za to. Sérum s vitamínem C sice ještě nemáme, ale troufnu si říct, že z našeho sortimentu jej můžete nahradit právě Rakytníkovým olejem. :-)

 

Krásný den přeje Renovality ♥