Podzimní péče o pleť a produkty, které byste měli vyzkoušet

Podzim, s jeho krásným barevným listím, je skvělá doba pro změnu - a to zahrnuje i naši rutinu péče o pleť. Přechod z teplých, slunečných měsíců do chladnějších období může mít na naší pokožku významný dopad. Je tedy důležité, jak se na tyto změny připravit a jak na podzim účinně pečovat o naši pleť.

Přechod na podzim může být také skvělý čas pro zařazení nových produktů do naší rutiny. Můžeme experimentovat s různými maskami, séry nebo oleji, které nám pomohou dosáhnout hloubkově hydratované, rozzářené a zdravé pleti.

 

 

Kompletní rutina péče o pleť:

 

 

 

Hydratace

Důležitým bodem podzimní péče o pleť je hydratace. Během léta jsme se snažili bojovat primárně proti vlivu sluníčka, ale jak se dny stávají chladnějšími, naše pokožka se může stát suchou a dehydratovanou. Je důležité zvyšovat množství hydratace v naší rutině a hledat produkty s vysokým obsahem hydratačních látek, jako je kyselina hyaluronová, která dokáže zadržet až tisíckrát svou hmotnost ve vodě!

 

Doporučujeme:

Hyaluronové sérum PURE

Hyaluronové sérum s vitamínem C a B3

Denní krém

Noční krém

 

Vitamíny

Další klíčovou součástí podzimní péče o pleť jsou vitamíny. Konkrétně vitamíny A, C a E jsou nezbytné pro zdravou, rozzářenou pleť. Vitamín A pomáhá obnovovat a regenerovat pokožku, zatímco vitamín C je silný antioxidant, který napomáhá bojovat proti volným radikálům a posiluje produkci kolagenu. Vitamín E je skvělý na hydrataci a má také antioxidační vlastnosti. Můžeme hledat produkty, které tyto vitamíny obsahují, ale taky je zařadit do našeho jídelníčku například prostřednictvím ovoce a zeleniny.

 

Doporučujeme:

Hyaluronové sérum s vitamínem C a B3

 

Višňový olej 

Višňový olej má vynikající hydratační a regenerační vlastnosti, takže je skvělý pro suchou a citlivou pleť. Díky svým antioxidantům pomáhá bojovat proti předčasnému stárnutí. Může být také použitý na mastnou a problematickou pleť, protože neucpává póry a může pomoci regulovat produkci kožního mazu.

 

Švestkový olej 

Švestkový olej je bohatý na vitaminy A, C a E a obsahuje také esenciální mastné kyseliny, které mohou pomoci vyživit a hydratovat pleť. Je zvláště účinný pro suchou a citlivou pleť, protože může pomoci uklidnit podráždění a zároveň poskytnout hloubkovou hydrataci. Pro mastnou a aknózní pleť může švestkový olej pomoci regulovat produkci sebumu a předcházet ucpání pórů. Zralá pleť může také profitovat z antioxidantů v švestkovém oleji, které mohou pomoci bojovat proti předčasnému stárnutí.

 

Šípkový olej

Šípkový olej je obzvláště účinný pro suchou, citlivou a zralou pleť. Je bohatý na vitamíny A, C a E a esenciální mastné kyseliny, které pomáhají hydratovat a vyživovat pleť. Šípkový olej je známý svými hojivými vlastnostmi, takže může být užitečný pro pleť s jizvami nebo hyperpigmentací.

 

Moringový olej

Moringový olej je zvláště prospěšný pro suchou a citlivou pleť díky svým silným hydratačním a zklidňujícím vlastnostem. Moringový olej je také schopen podporovat celkovou regeneraci pleti a může být užitečný pro pleť s jizvami nebo hyperpigmentací.

 

Makový olej 

Makový olej je obzvlášť prospěšný pro suchou a citlivou pleť. Tento olej je bohatý na mastné kyseliny, které pomáhají hydratovat a vyživovat pleť, a také obsahuje vitamíny A a E, které mohou pomoci bojovat proti předčasnému stárnutí. Makový olej je známý svými hojivými vlastnostmi a může být užitečný pro pleť s jizvami nebo hyperpigmentací.

 

Hroznový olej

Hroznový olej je obzvláště vhodný pro mastnou a aknózní pleť, protože je lehký, rychle se vstřebává a neucpává póry. Má také silné antioxidační vlastnosti, takže může pomoci bojovat proti předčasnému stárnutí. Hroznový olej je také bohatý na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které mohou pomoct hydratovat pleť a zlepšit její celkový vzhled. 

 

Granátové jablko 

Olej z granátového jablka  je obzvlášť prospěšný pro suchou a zralou pleť. Je bohatý na antioxidanty a esenciální mastné kyseliny, které mohou pomoci hydratovat pleť a bojovat proti předčasnému stárnutí. Tento olej je také známý svými protizánětlivými vlastnostmi, takže může být užitečný pro citlivou pleť nebo pleť s problémy, jako je akné nebo ekzém. 

 

Rakytníkový olej

Rakytníkový olej je bohatý na vitamíny a antioxidanty, které pomáhají bojovat proti předčasnému stárnutí. Rakytníkový olej také obsahuje esenciální mastné kyseliny, které mohou pomoci hydratovat a vyživovat pleť. Pro mastnou a problematickou pleť může rakytníkový olej pomoci regulovat produkci kožního oleje a snížit výskyt akné. 

 

Pleťové sérum 3 roční doby

Podzim, zima a jaro. Pleťové olejové sérum pro ochranu pleti, vystavené velké zátěži (vítr, chlad, mechanické podráždění). Šípkový olej a olej ze semen rakytníku jsou kromě nenasycených kyselin, které pleť vyživí, bohaté na karotenoidy a Tocopherol. Ty účinně urychlují regeneraci pleti a pomáhají ji udržet v dobré kondici.

 

IMG-2684

 

 

SPF 

I když se podzim může zdát jako ideální čas k zapomenutí na sluneční krém, pravdou je, že bychom měli používat SPF po celý rok. I když slunce není tak silné jako v létě, stále vysílá škodlivé UVA a UVB paprsky, které mohou způsobit předčasné stárnutí a poškození pleti. Nezapomeňte tedy na denní aplikaci SPF krému ideálně s faktorem 30.

 

Péče o rty

Na podzim a v zimě se nám většinou vysušují také rty, na což jsme taky mysleli a zařadili do naší nabídky olej na rty Renolips. Jde o unikátní směs vyživujících a hydratujících olejů, konkrétně baobabový, hroznový a malinový. Dále jojobový olej vytvoří na rtech dokonalý ochranný film. Renolips obsahuje také unikátní výtažky z granátového jablka a semen pískavice řecké, které rty dokonale hydratují a zpevní jejich kontury. Klinickými studiemi je prokázáno zvětšení a zpevnění rtů.

 

 

 

Myslete na to jako na příběh vaší pleti - každé roční období je nová kapitola, která vyžaduje jiný přístup a různé nástroje. Cesta zdravé a rozzářené pleti je dlouhodobý proces, který se neustále mění a vyvíjí. Přizpůsobte se tedy podzimnímu období a nechte svou pleť zářit svou přirozenou krásou.

 

Krásné podzimní dny přeje Renovality