Nejčastější dotazy k Moringovému oleji (tuhnutí, zápach, komedogenita)

 

Možná už se vám stalo, že vám od nás přišel Moringový olej, který byl krásně tekutý, zlatavé barvy a když jste otevřeli novou lahvičku, přišel šok, protože olej byl najednou tuhý, nešel z lahvičky vytáhnout a intenzita vůně byla úplně odlišná, někdy až nepříjemná. První, co vás napadne je to, že je olej žluklý, zkažený a to je důvod k reklamaci nebo vyhození produktu do koše.

Další časté téma je Moringový olej a jeho komedogenita, kterou má oproti ostatním produktům vyšší, proto ve vás probouzí strach z ucpávání pórů a následného vzniku akné.

Vzhledem k tomu, že se dotazů na Moringový olej hromadí stále více a více, rádi bychom vás tímto článkem vyvedli z omylu a řekli vám důvody, proč se toho nemusíte bát.

 

 

Proč Moringový olej tuhne a jak je to s jeho vůní?

 

V první řadě byste měli vidět, jak vlastně Moringa vypadá. Semínko může mít kolem sebe ještě obal a pokud se olej lisuje i s ním, může následně zapříčinit tuhnutí nebo intenzivnější, někomu nepříjemnou vůni.

Před tím, než popíšu lisování z jednotlivých semínek, musím ještě podotknout, že si kupujete přírodní kosmetiku. Nelze tedy očekávat, že daný produkt bude vždy vábně vonět. Kdybyste stáli přímo u lisu, pochopili byste.

To, za čím si stojíme a co by mělo být pro každého z nás důležité, je kosmetický účinek. Chápeme, že někdo může být na vůně citlivější a hlavně každý z nás vůně vnímá jinak, ale umělé parfemaci se zkrátka chceme úplně vyhnout a to i proto, že pak daný produkt ztrácí některé účinné látky. Chování přírody neovlivníme, proto je to velmi nevyzpytatelné a produkt nemusí vždy vypadat úplně stejně. Ne, není to změnou složení, to zůstává stejné dle popisu produktu. Šarže si pravidelně testujeme na VŠCHT a vše chceme mít v tomto ohledu v pořádku. A když i VŠCHT potvrdí, že Renovality má skutečný Moringový olej, který je opravdu u nás za studena vylisovaný, tak je to prostě pravda. V případě, že od jiných prodejců dostáváte jiný produkt, tak je to jen na nich, co vám ve skutečnosti nabízejí. Kdyby tomu tak u nás nebylo, podváděli bychom sami sebe. Ten náš olej je navíc prostý pesticidů. Vše si můžete i dohledat v našich testech, které zveřejňujeme.

 

Důležité je ujasnit si, za jakým záměrem si produkt kupujeme. Pro vůni nebo pro účinek? Musíme to brát tak, jak to je a věřit tomu, že příroda ví, co dělá. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že i „nevoňavý“ olej se po chvilce vsákne a přestanete tento faktor úplně vnímat.

 

Pojďme se tedy vrátit k těm semínkům.

Semínko se může lisovat včetně obalu - ten obsahuje více vosků a je více aromatický, tuhne již při pokojové teplotě. Obal hraje svou roli, co se týká prospěšných látek. Nebo se může lisovat bez obalu - čisté semínko - tuhne až při cca 4 °C a není tak aromatický.

 

Zdroj: www.moringasfinest.nl

Zdroj: www.amazon.in

Zdroj: www.moringasfinest.nl

 

Vyrábíme malé šarže a vždy se snažíme, aby oleje byly čerstvé. Jedná se o rostlinný materiál, každá šarže je jedinečná. Semena se sklízí z oblastí, které jsou od sebe vzdálené tisíce kilometrů, rostou na různé půdě, je různá vlhkost, různá zralost... a to vše ovlivňuje celkový výsledek lisování.

Pokud vám tedy přijde do rukou tuhý olej, dejte ho na 5 minut na radiátor/do vodní lázně a bude zase "tekutý".

 

Olej z moringy má relativně vysoký bod tuhnutí, kdy se stává pevným. Pouhé vložení oleje na několik minut do lednice z něj udělá máslo. Pokud je olej vystaven teplotám pod pokojovou teplotou, může zase začít tuhnout a udělat z něj bílé máslo. To je naprosto normální a nezhoršuje to nijak kvalitu produktu. Moringový olej může být při pokojové teplotě částečně pevný, ale bude mít podobu mírně zakaleného vzhledu, na rozdíl od vytvoření pevné hmoty jako například kokosový olej.

 

 

A jak je to tedy s komedogenitou?

 

Jak už asi víme, komedogenní oleje mají tendenci blokovat, ucpávat póry a tím způsobovat pupínky nebo černé tečky. Moringový olej má komedogenitu na stupni 3-4, což vás pravděpodobně vyděsí a zanevřete na něj. Ve skutečnosti se Moringa krásně vstřebává a neucpává póry u většiny lidí. Jak je to možné? Zkušenosti. Ne vždy je dobré se řídit pouze tím, co vidíte v literatuře, která ve výsledku uvádí všude něco jiného. Moringový olej je v některých částech světa známý i jako „ben olej“ pro své zvlhčující a zvláčňující vlastnosti, díky vysoké hladině kyseliny behenové, již obsahuje. Kyselina behenová je mastná kyselina s dlouhým řetězcem, která je nekomedogenní. Pro srovnání má lehčí profil než třeba olej kokosový nebo olivový.

Je důležité mít na paměti, že každý člověk je jedinečný, takže i jeho pleť je jedinečná a to, co funguje na vás, nemusí fungovat stejně dobře na vašeho známého. Při ucpávání pórů je třeba vzít v úvahu i mnoho dalších faktorů, včetně genetiky, životního stylu, jídla, které jíte, přijmu vody a životního prostředí.

 

 


proměna po používání Moringového oleje

 

 

Podtrženo, sečteno, vlastní zkušenost je ten nejlepší ukazatel.

Pěkné dny přeje Renovality!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení