Mandlový olej

Mandlový olej byl používán již ve starověkých čínských, ájurvédských a řecko-perských kulturách, kterým léčily stavy suché pokožky, jako ekzém a psoriázu.


Mandlový olej se získává ze syrových mandlí. Mandlové stromy jsou původem z teplejších podnebí, historicky severoafrických regionů, ale většina dnešních mandlí se exportuje z celého středomoří. Minerály a vitamíny, které tyto malé ořechy obsahují, jsou prospěšné pro celé tělo.

 

 

Mandloň obecná (Amygdalus communis)

 


Mandlový olej je bohatý na vitamin E, mononenasycené mastné kyseliny, bílkoviny, draslík a zinek. Je hypoalergenní, takže je používán, a také bezpečný i pro velmi citlivou pokožku. Zvlhčuje, působí protizánětlivě a antioxidačně.


Jeho největší výhodou je okamžité zvýšení vlhkosti, která se dostane do kůže. Díky změkčujícím vlastnostem a vysokému procentu obsahu vitamínu E, hořčíku, fosforu a mědi pomáhá obnovovat vnější vrstvu pokožky, zabraňuje ztrátě vody a regeneruje suchou, odlupující se kůži. Je vhodný k promazávání pokožky těla, ale i obličeje.


Vitamin E, který se v oleji nachází může pomoci se známkami stárnutí způsobenými oxidačním stresem a poškozením pleti z vnějšího prostředí, jako jsou znečišťující látky, sluneční světlo a modré světlo z obrazovek počítačů, může pomoci i s jizvami a striemi.


Podrážděná a citlivá pokožka však bude z mandlového oleje těžit nejvíc. Jeho protizánětlivé mastné kyseliny a vitamíny E a A pomohou zklidnit zanícenou pokožku a omladit poškozenou pleť.

 

 

 

 

 

https://www.renovality.cz/mandlovy-za-studena-lisovany-olej-100ml/

 

 

Použití a výhody mandlového oleje pro vlasy:

  • může vyplnit mezery ve vlasech na buněčné úrovni
  • při pravidelném používání se vlasy snáze rozčesávají a jsou poddajnější
  • zjemňuje vlasy
  • může snížit náchylnost k lámání a třepení konečků vlasů
  • mandlový olej lze použít také k léčbě šupinaté pokožky hlavy (seboroická dermatitida) a psoriázy

 

Výhody masáže dětí a miminek mandlovým olejem:

  • zabraňuje suché pokožce a udržuje pokožku vašeho dítěte jemnou a zvláčněnou
  • je bohatým zdrojem vitamínů A, B2, B6, D a E, které všechny zabraňují kožním problémům jako jsou ekzémy a různé vyrážky
  • masáž mandlovým olejem pomůže pěkně uvolnit tělo, navozuje lepší spánek, protože mandlový olej má vlastnosti, které zlepšují krevní oběh
  • funguje jako přírodní zvlhčovač pokožky díky přítomnosti kyseliny linolové a olejové
  • má jemnou vůni po mandlích
  • má lehkou texturu, do pokožky se lehce vpíjí, nezanechává mastný film

 

Jeho lokální aplikace se může ukázat jako přírodní lék na popraskaná ústa, vrásky, suché nohy a ruce.


Mandlový olej je lisován přímo u nás v Renovality. Je doplněn o Caprylic/Capric triglycerid. Vytváří bariéru na povrchu pokožky, která zajistí snížení tzn. TEWL – transepidermální ztrátě vody a nepřímo se tak podílí na hydrataci pokožky – uzamyká hydrataci.

Pokud trpíte suchou pokožkou, zejména nyní v zimním období, nebo hledáte-li produkt na přírodní bázi vhodný pro vaše nejmenší, je Mandlový olej ta správná volba.

 

 

Náš Mandlový olej zakoupíte >>> Mandlový za studena lisovaný olej 100ml

 

 

Krásné dny přeje

Renovality

 

 

Zdroje:

encyklopedie biooo.cz

https://styl.instory.cz/

https://www.rehabilitace.info/