Jaké produkty zařadit do péče v zimě?

Zima je pro pleť náročnější, proto běžná péče nemusí být dostačující. Rozdíl mezi teplotou venku a suchým, teplým vzduchem uvnitř pleť zbavuje přirozené vlhkosti a umožňuje její nadměrný výpar. Čím je větší zima, tím je pleť sušší.
Ochranná hydrolipická bariéra pleti se skládá z vody (hydro) a tuku (lipos). Začne-li teplota klesat k jednociferným hodnotám, mazové žlázy zpomalí produkci séba (mazu). Když chybí tuková složka na pleti, pleť se rychleji vysušuje. Maz totiž napomáhá vytvářet bariéru, která chrání pleť před externími vlivy.
Aby byla pleť chráněna, je potřeba lipidy (tuky) i vlhkost doplnit externě, vhodně zvolenými produkty. Udrží vlhkost nejen v buňkách, ale také na povrchu pokožky, která tak zůstane svěží a pružná. Jsou vhodné produkty s výživnými složkami, obsahující vitamín A, E a C (antioxidanty), které zároveň chrání pleť před volnými radikály (smog, znečištěné ovzduší, UV záření atd.).

 

VHODNÉ PRODUKTY PRO VÝŽIVU PLETI:

Naše tipy:

Mandlový olej – obsahuje vitamín A, vzácné kyseliny, je bohatý na vitamín E, mastné kyseliny, minerály. Velmi dobře se vstřebává do pokožky, je výborně snášen každým typem pleti od suché až po citlivou a také dětskou. Vyživuje pleť, je vhodný i na tmavé kruhy pod očima a zvláčňuje popraskané rty. Je také vhodný pro vlasové zábaly, kterým dodá výživu, zklidňuje pokožku hlavy a zabraňuje vypadávání vlasů.

Arganový olej – je znám také pod názvem tekuté (rostlinné) zlato z Maroka. Obsahuje množství vitamínu E a esenciální mastné kyseliny jako je kyselina olejová, linolová a palmitová. Dále je bohatý na y-tokoferol, což je silný antioxidant, který pochází z rodiny tokoferolů. Výborně hydratuje, je vhodný i pro vlasový zábal. Redukuje vrásky, pomáhá udržovat svěží vzhled a je nekomedogenní.

Moringový olej – tento olej je označován také jako „dar z nebes“ a je považována za „elixír života“. Obsahuje množství vitamínu A, B, C, E, minerálů, aminokyselin, rostlinných látek... Obnovuje vitalitu a pevnost pleti, nádherně rozzáří tvář, je osvědčeným prostředkem proti vráskám, na akné a různé pigmentace na tváři.

Višňový olej nebo Švestkový olej – oba mají výborné hydratační účinky, udržují pružnost v pleti a regenerují ji. Nádherně voní, do pleti se lehce vstřebávají a zanechávají ji krásně sametovou.

Sérum tři roční doby – je olejové konzistence a už název naznačuje, že bude účinné hlavně v období na jaře, v zimě a na podzim, kdy je pleť vystavena velké zátěži jako je chlad, vítr, mechanické podráždění, teplotní rozdíly atp. Sérum ukrývá šípkový olej, rakytník, který obsahuje až 180 bioaktivních látek, karotenoidy a Tocopherol – přírodní vitamín E.

Vyživující produkt si vybírejte hlavně podle vašich preferencí a typu pleti.

 

 

 

 

HYDRATACE PLETI


Hydratovat pleť vám pomůže kyselina hyaluronová, která působí díky svým molekulám nejen na povrchu pleti, ale dostává se také do jejích hlubších vrstev. Pomáhá pleť udržovat svěží, hydratovanou a vypnutou i v náročném zimním období. V kombinaci s hydratačními a výživnými produkty je ideální volbou pro udržení svěží a zdravé pleti. Hydratace je důležitá jak pro pleť suchou, tak normální a jednoznačně i mastnou.
Vybrat si můžete mezi klasickým Hyaluronovým sérem s obsahem 1% kyseliny hyaluronové v čistotě 99,9% nebo Hyaluronovým sérem obohaceným kromě kyseliny hyaluronové o vitamin C a B3 – niacinamid.
Oba produkty jsou gelové konzistence, do pleti se vklepávají a jsou perfektním podkladem pod jakýkoli olejíček, krém nebo rovnou make up. Jsou vhodné pro všechny typy pleti.

 

ZAČERVENÁNÍ


Zarudlá pleť je v zimním období důsledkem přecházení z vytopených místností do mrazivého počasí. V chladu se podkožní cívky stáhnou a v teple naopak roztáhnou. Neustálé střídání teplot může způsobit popraskání žilek, čímž dojde k dlouhodobějšímu zarudnutí pokožky. Pokud je vaše pleť citlivá na tyto projevy, je vhodné zvolit produkty proti popraskaným žilkám, které mají vysoký podíl vitamínu C. Např. Šípkový olej, Rakytníkový olej...

 

PRAVIDELNÉ ČIŠTĚNÍ PLETI


Odličovat, nebo chcete-li pravidelně čistit pleť ráno i večer je alfou a omegou krásné a zdravé pleti. Je to úplný základ, který nepatří k žádným kosmetickým rozmarům. Čistá pleť nejlépe vstřebává všechny výživné látky, zvláště v noci, kdy biorytmus pleti pracuje odlišně než ve dne.

 

RTY


Pokožka na rtech je velmi tenká, neobsahuje mazové žlázy, které by je zvlhčovaly a chránily stejně jako pleť. Péče o ně je tedy na místě, v zimním období obzvlášť. Balzámům na rty jim dodáte dostatečnou hydrataci a předejdete tak popraskaným a mnohdy i bolavým rtům.

NÁŠ TIP: Olejový balzám Renolips >>> https://www.renovality.cz/renolips-olej-na-rty-10ml/?gclid=CjwKCAiAo4OQBhBBEiwA5KWu_xZrp5rxwZy4LDvo04x-gUXVPViU4Szk_VJwq-1bBzAr36smSYIl0xoCksYQAvD_BwE

 

Krásnou pleť během celé zimy přeje Renovality!