Jak připravit pleť na jarní sluneční paprsky

Zima je pro náš organismus a konkrétně naši pokožku zatěžkávacím obdobím. Často trpí suchostí, zarudnutím či dokonce podrážděním. My k tomu také přispíváme tím, že ji zahalujeme do několika vrstev teplého oblečení, což jí ztěžuje schopnost „dýchat“ a je náchylnější ke stresu.


Po dlouhých měsících je jaro konečně na obzoru a my chceme čerpat a nasávat energii co to jen jde. Ale právě na jaře, kdy jsou sluneční paprsky pro naši pleť velmi ostré, je třeba jí pomoci s ochranou a vedle opalovacího krému, který je nezbytností, můžete tento návyk podpořit například zvýšeným příjmem betakarotenu ve stravě nebo ve výživových doplňcích.


Betakaroten je známý jako ochránce pokožky, redukuje projevy znečištění prostředí a napravuje škody po kouření či slunění. Betakaroten pleť rozjasní a dodá jí přirozenou barvu.

 

https://www.renovality.cz/beta-karoten-25000-iu-maximal-100-tobolek/

 

 

Sluneční záření je prospěšné, tělo produkuje potřebný vitamín D, ale má to bohužel i svou odvrácenou stránku:

  • způsobuje nevratné poškození buněk - DNA změny (rakovina kůže)
  • předčasné stárnutí pleti – poškození kolagenových vláken, elasticita
  • uvolňují se volné radikály
  • estetické změny – pigmentové skvrny

 

Připravte svou pleť! Hydratace je klíčem ke krásné pleti, to platí vždy a všude. Stejně jako hydratujete během zimy, nepřeskakujte tento krok ani ve chvíli, kdy začnete toužit po dokonalém opálení a vrhnete se naproti prvním paprskům.

Séra s obsahem kyseliny hyaluronové jsou správnou volbou k dostatečně hydratované a svěží pleti. Dokáží pleť projasnit (vitamín C), sjednotit její tón (niacinamid), ale také hydratovat, vyhladit a vypnout jemné vrásky a linky (kyselina hyaluronová).

 

https://www.renovality.cz/hyaluronove-serum-s-vitaminem-c-a-b3-50ml/

 

Zařaďte do své rutiny několik produktů, které pomohou pečovat o Vaši pleť a dopřejí jí zdravý a opálený vzhled. Svou denní péči zkombinujte s péčí na opalování. Jakékoliv vyběhnutí ven bez ochranného faktoru na tváři nám to spočítá. Až 80 % případů stárnutí pleti je způsobeno pobytem na slunci. Fotostárnutí se projevuje hlubokými vráskami či pigmentovými skvrnami.

 

Náš TIP:

Renobronze je produkt s obsahem inovativní aktivní látky – extraktu z červené mikrořasy, která má schopnost zintenzivnit a podpořit tvorbu pigmentu a jeho transport na povrch pokožky. Zintenzivňuje a prodlužuje opálení. Chrání buňky před poškozením slunečním zářením a zátěží během opalování. Je vhodný jako příprava pokožky pro sluneční záření.

https://www.renovality.cz/renobronze/

 

Dotek slunce jako tónovací mlha pro všechny ty, kteří mají rádi sluncem políbený nádech pleti bez zbytečných slunečních paprsků. Tónovací mlha vám díky přírodní látce dihydroxyacetonu umožní přirozený opálený vzhled pleti během celého roku.

https://www.renovality.cz/dotek-slunce/

 

PS! Pijte hodně vody, aby byla Vaše pleť zdravá a zářivá a jezte ovoce a zeleninu bohatou na betakaroten, jako je mrkev, rajčata, cuketa, hrášek, meruňky nebo mango.

 

Pohodové jarní dny ♥