Vážení zákazníci, naše expedice je v provozu! Nicméně z důvodu vážné situace jsme dočasně vypnuli platby na dobírku a omezili podej na pobočky Zásilkovny. Své zásilky si můžete objednávat přes kurýrní služby s platbou online bankovním převodem, či platby kartou prostřednictvím platební brány. Tato opatření jsou učiněna z důvodu eliminování kontaktu při předávání zásilek a pro ochranu i vašeho zdraví. V případě, že zásilku objednáváte domů a jste v povinné karantnéně, prosíme o informaci do poznámky v objednávce, aby mohla být kurýrní služba na tuto skutečnost upozorněna. Děkujeme za Vaše pochopení a přejeme pevné zdraví.

Okurkový olej

Metoda získávání: lisování za studena
 
Olej z okurkových semen je lisován za studena z omytých a osušených semen okurky seté (Cucumis sativus). Po vylisování je pečlivě přefiltrován a je poté průzračný, jasně žlutý a má jemné aroma čerstvých okurek.
 
Olej ze semen okurky seté obsahuje 14-20 % olejové kyseliny a 60-68 % kyseliny linolové (nenasycená omega 3 mastná kyselina), což je skvělá kombinace pro přípravky určené k hydrataci kůže a vlasů. Vysoký obsah přírodních tokoferolů a fytosterolů ještě více prohlubuje protektivní (ochranné) a vyživující vlastnosti vhodné pro péči o tělo.
 
Olej z okurkových semen obsahuje velký podíl fytosterolů, což jej předurčuje pro použití ve výrobcích určených k péči o tělo. Studie ukazují, že fytosteroly pomáhají posilovat lipidovou bariéru pokožky, obnovovat správnou rovnováhu vlhkosti kůže, zvláčňují její svrchní vrstvu a podporují elasticitu kůže. Jsou též známé tím, že vyživují a stimulují kožní buňky a přispívají tak k jejich regeneraci, která vede k podpoře jejich zdraví.
 
Olej z okurkových semen obsahuje významný podíl kyseliny olejové a linolové, pročež může účinkovat při ošetřování suché kůže, ekzémů, psoriázy, akné a kůže spálené sluncem. Je dobrou volbou pro zapracování do výrobků, určených k revitalizaci stárnoucí kůže. Vysoký obsah tokoferolů a tokotrienolů ukazuje, že olej z okurkových semen by měl být účinný i při ochraně kožních buněk před poškozením volnými radikály.
 
Olej z okurkových semen se skvěle hodí pro následující použití v kosmetice:
  • Hydratační prostředky
  • Přípravky pro opalování a ošetření kůže po slunění
  • Produkty zaměřené na stárnutí pokožky
  • Vlasová péče
  • Péče o rty
  • Péče o nehty
  • Masážní produkty
 
 
Děkujeme za přečtení! Vytvořil pro Vás tento článek Petr z týmu Renovality :-)