Blog

Jaké olejíčky volit pro děti?

Jaké olejíčky použít pro nejmenší ?  Spousty maminek mi píše každý den ohledně toho, že by chtěly vyzkoušet olejíčky pro nejmenší ,,prďoly". Neváhala jsem a sepsala jsem Vám rovnou článek na co a jaký olejíček využít. + Chybí tady olej Levandulový, který podporuje klidný spánek dítěte. Chystá se i další novinka zatím bohužel nevíme kdy, ale bude a jedná se o měsíčkový olej a další masti, které budou přímo pro děti a jejich citlivou pokožku. Proč použít naše oleje? Mají CPK a to je v současné době jediná česká certifikační značka přírodní kosmetiky. Takto označená kosmetika neobsahuje syntetické aromatické látky, ropné produkty (olej, parafín, vazelína), syntetické konzervanty a barviva, některé tenzidy a chemické UV filtry. Vyloučeno je rovněž použití živočišných produktů (vyjma včelího vosku a lanolinu) a GMO surovin. Tedy produkty vhodné pro tu nejcitlivější dětskou pokožku. Máte jistotu, že na své dítě nedáváte žádné nebezpečné chemikálie, ale pouze přírodní složky, které jeho pokožce neublíží ba naopak  Banánový a Lískový olej - oba jsou to olejíčky masážní a velice hydratující. Banánový má sladkou vůni a je lisován z dužiny banánu  Lískový je méně aromatický má svou jemnou vůni, která nevadí nikomu. Banánový olej a Lískový oba jsou vhodné na šupinatou pokožku a především dehydratovanou. Banánový má v sobě vysoké množství kolagenu na elasticitu pokožky. Obsahuje vitamíny C a B6.Lískový olej má v sobě vysoký obsah vitamínů B1, B2, B6 a C, vápníku, železa, hořčíku, zinku, sodíku, fosforu a celou řadu aminokyselin. Myslím, že ho asi nemusím více přibližovat je totiž na vitamíny a minerály prostě machr a dětské pokožce udělá jenom dobře. Banánový olej zakoupíte zde: https://www.renovality.cz/…/bananovy-telovy-a-masazni-olej…/ Lískový olej zakoupíte zde: https://www.renovality.cz/…/liskovy-olej-za-studena-lisova…/ Marula a Arganový - jsou vhodné i pro nastávající maminky je skvělé s nimi masírovat bříško, jelikož tyto olejíčky zamezují popráskání kůže a vyži...

Arganový olej- použití

Arganový olej je doslova tekuté zlato, ale jak ho využít na 100% ?  Musí se dodržovat daná pravidla:  1) Důležitá je barva a vůně. Barva lehounce zlatavá a vůně jemně ořechová. Pokud je Arganový olej žlutý a převoněný okamžitě ho vraťte prodejci!  2) Arganový olej uchovávejte v pokojové teplotě, pokud si vyberete nás, tak se nebojte naše fialové sklo olej ochrání před slunečním zářením a jinými vlivy, které by mohly olej poškodit. Více o našem fialovém sklu zde: https://www.renovality.cz/proc_fialove_sklo/ 3) Je pro mě vůbec Arganový olej vhodný? Tento olej je všestranný pomocník. Používá se na pleť, vlasy, tělo a především je šetrný i k dětské pokožce :-) Je spíše určený pro velmi suchou pokožku a pleť, která je opravdu suchá a potřebuje silnou hydrataci např. jej můžete využít na těhotenské bříško, nebo na strie či různé ekzémy (má hojivé účinky). Je to zázrak na vlasy - poškozené barvením, žehlením, kulmováním, které prostě nerostou, protože se dříve, nebo později ulomí a jsou slabé.  4) Pokud jste se dostali až k bodu čtyři už je skoro vyhráno a objevíte kouzlo pravého tekutého zlata. Je důležité používat Arganový olej s mírou není to tzv. suchý olej. Na obličej mi stačí vždy tři až pět kapek, co se týká těla, tak kapek samozřejmě více, ale nic nepřehánět není to potřeba. U olejů platí pravidlo čím méně, tím více. Jak ale použít na vlasy? Nejvíce dotazů je vždy na to. Budu se tomu věnovat v bodě pět.  5) Tak, konečně se dozvíme, jak Arganový olej využít v plné kráse na vlasy. Zábal: Buď na suché, nebo navlhčené vlasy. Vylijte si trošku oleje do dlaně, kolik zhruba je zatím na Vás, ale nepřehánět! Na rozčesané vlasy aplikujte olej, začínejte vždy od konečků až po pokožku hlavy. Vlasy, pokud to jde lehce rozčešte prsty a schovejte vlasy buď pod koupací čepici, nebo igelitový sáček, aby se drželo větší teplo, tak obalte hlavu ručníkem vyčkejte min. 30 minutek, pokud vydržíte více tím lépe. Nejlepší výsledky mám přes noc, doporučuji opravdu pokud ručník dobře ...

Proč raději zvolit olej, nežli krém?

Důvodů je mnoho jeden z těch hlavních je určitě ten, že většina kosmetických olejů jsou zcela přírodní. Setkali jsme se už s několika zákaznicemi, které se bály, že budou zbytečně mastné a že přírodní kosmetika je vlastně k ničemu. Všechny tyto informace odhoďte někam hodně daleko, protože éra přírodní kosmetiky je konečně tady. Důležitá je kvalita Ano, opravdu je tomu tak. Pokud koupíte olej za dvacet korun a bude vonět více než Váš parfém je jasné, že Vám o kosmetických olejích nic moc neřekne a především neudělá moc dobrý obrázek. Jejich kouzlo právě spočívá v jejich kvalitě, barvě, balení a všechno se vším úzce souvisí. Protože, když je olej chemicky upravován síla přírodních složek, jde doslova do kytek. Proto jsme zvolili certifikát CPK – přišel nám jako velice účinný i pro testy našich olejů. Zakládáme si na kvalitě, jelikož máme pocit, že Češi jsou o ní neustále ochuzováni. CPK (certifikovaná přírodní kosmetika) na to by se měl dívat každý uživatel, který jde právě do obchůdku se zdravou výživou, lékárny či e-shopu. Samozřejmě, že to něco stojí, ale to co dáváte na trh má opravdu tu kvalitu, co má mít. Žádné hnojení, žádné těžké kovy ani podobné chemické látky v tom přípravku nejsou a ani nebudou. Účinný lék proti stárnutí pleti Nic není zázrak, ale co vám může krásně pomoci pleť udržet v kondici s přibývajícími vrásky, tak jsou právě kosmetické oleje. Proč? Důvodů je mnoho nejdůležitější by měl být pro každou ženu ten, že na pleť si nedáváte žádné silikony ani chemické látky, které by později mohly pleti velmi uškodit. Dalším je, že oleje mají velmi silné antioxidační látky, které vám pomohou odstranit z pleti i organismu volné radikály a jiné nežádoucí látky. Zapomínat nesmíme ale ani na bohatý obsah vitamínů skupiny E. Jak tyto oleje používat? Dle mého názoru všechny oleje zasychají stejně jako krém. Samozřejmě se musí dát malé množství! Stačí opravdu pár kapek na celý obličej, když jsem testovala, zpravidla mi stačilo 4-6 kapek, abych se s olejem d...

Okurkový olej

Metoda získávání: lisování za studena   Olej z okurkových semen je lisován za studena z omytých a osušených semen okurky seté (Cucumis sativus). Po vylisování je pečlivě přefiltrován a je poté průzračný, jasně žlutý a má jemné aroma čerstvých okurek.   Olej ze semen okurky seté obsahuje 14-20 % olejové kyseliny a 60-68 % kyseliny linolové (nenasycená omega 3 mastná kyselina), což je skvělá kombinace pro přípravky určené k hydrataci kůže a vlasů. Vysoký obsah přírodních tokoferolů a fytosterolů ještě více prohlubuje protektivní (ochranné) a vyživující vlastnosti vhodné pro péči o tělo.   Olej z okurkových semen obsahuje velký podíl fytosterolů, což jej předurčuje pro použití ve výrobcích určených k péči o tělo. Studie ukazují, že fytosteroly pomáhají posilovat lipidovou bariéru pokožky, obnovovat správnou rovnováhu vlhkosti kůže, zvláčňují její svrchní vrstvu a podporují elasticitu kůže. Jsou též známé tím, že vyživují a stimulují kožní buňky a přispívají tak k jejich regeneraci, která vede k podpoře jejich zdraví.   Olej z okurkových semen obsahuje významný podíl kyseliny olejové a linolové, pročež může účinkovat při ošetřování suché kůže, ekzémů, psoriázy, akné a kůže spálené sluncem. Je dobrou volbou pro zapracování do výrobků, určených k revitalizaci stárnoucí kůže. Vysoký obsah tokoferolů a tokotrienolů ukazuje, že olej z okurkových semen by měl být účinný i při ochraně kožních buněk před poškozením volnými radikály.   Olej z okurkových semen se skvěle hodí pro následující použití v kosmetice: Hydratační prostředky Přípravky pro opalování a ošetření kůže po slunění Produkty zaměřené na stárnutí pokožky Vlasová péče Péče o rty Péče o nehty Masážní produkty    Okurkový olej zakoupíte zde: https://www.renovality.cz/kosmeticke-oleje/okurkovy-olej-za-studena-lisovany-100ml-s-pipetkou/   Děkujeme za přečtení! Vytvořil pro Vás tento článek Petr z týmu Renovality :-)   ...

Camelie - Čajovníkový olej

Olej ze semen čajovníku   Ve východní Asii je tento vzácný olej celá staletí ceněný pro své korekční a omlazující účinky na pokožku a je považován za tajemství stojící za krásou gejš. Po staletími prověřeném používání se v současnosti stává součástí těch nejproslulejších kosmetických produktů.   Čajovníková silice se získává ze semen kamélií Camellia oleifera rostoucích v horách jihovýchodní Asie. Jinou velmi dobře známou varietou této rostliny je Čajovník čínský (Camellia sinensis), z nějž se připravuje zelený a černý čaj. Po sklizni semen čajovníku se z nich v lisech získává olej lehké konzistence a energické vůně.   Olej ze semen čajovníku skvěle zadržuje vlhkost a je jedním z nejrychleji se vstřebávajících rostlinných olejů. Jeho unikátní kompozice mu umožňuje pronikat do těch nejhlubších vrstev kůže a podobně jako voda zanechává pokožku vláčnou a pružnou. Tento nevysušující a póry nezanášející olej obsahuje vysoký podíl kyseliny olejové, jímž překonává i olivový olej. Olej ze semen čajovníku obsahuje vitamín A, B, E a celou řadu minerálů, fosfor, zinek, vápník, železo, Mangan a hořčík. Kromě toho obsahuje skvalen, který se jako emolient nachází i v kůži jako její důležitá přirozená složka. Při nedostatku skvalenů v kůži může docházet k jejímu vysychání a předčasnému stárnutí, které se projeví tvorbou vrásek a jejím ochabováním.    Olej z čajovníku je výborným emolienčním a skvělým zvlhčujícím prostředkem. Pomáhá také udržovat správné pH kůže a má vlastnosti buferu, který pokožku chrání jako účinný štít před průnikem škodlivin z okolního prostředí. Čajovníkový olej chrání kůži před vysycháním a současně jí poskytuje životodárnou výživu. Zjemňuje hrubou a šupinatou pokožku, zklidňuje a tlumí lehké podráždění kůže a filtruje UV záření. Při pravidelném používání čistý nerafinovaný čajovníkový olej pomáhá udržovat a obnovovat rovnováhu pokožky, chránit ji před vznikem pigmentových skvrn, které se objevují s věkem i jiných nadměrných pigmentací. Při nanesení ...

Hořčíkový olej

Hořčíkový olej Bohatý element naší planety -hořčík, je také přítomný v každém orgánu lidského těla. V podstatě je považován za životně důležitý minerál pro více jak 300 biochemických reakcí, které regulují naše zdraví. Bohužel ale mnozí z nás prostě nemají dostatek hořčíku v těle v té míře, že nevědomky trpí.   Z výzkumu organize World Health bylo zjištěno, že příjem hladiny hořčíku je rozdílný u lidí po celém světě a že méně než 60% dospělých můžu a žen ve Spojených státech se sekalo s hodnotou "Adekvátní příjem" (AI) hořčíku. Upřímně řečeno, nedostáváme ho tolik v stravě díky filtrování vody a snižování minerálních látek pesticidy v zemědělství.   Proto i když je také k nalezení v nefiltrované pitné vodě, klíč je hojně konzumovat potraviny bohaté na hořčík jako například mléčné výrobky, zeleninu či ovoce a ořechy. Jaký je další klíčový způsob pro doplnění hořčíku? Hořčíkový olej!   Navzdory svému jménu, hořčíkový olej vlastně ani není olej. Název vznikl v důsledku olejovité textury kdy vločky chloridu hořečnatého se smísí s vodou. Existuje mnoho forem oleje které jsou volně dostupné na internetu v různých dávkách a obohacené o přidané minerály ale je taky velmi jednoduchý na domácí přípravu.   Je to pradávný a osvědčený domácí lék na nesčetné množství každodenních onemocnění. Pozoruhodně byl hořčík nejvíce přičítán ke snížení stresu, udržení pocitu pohody a zlepšení spánku. Nedávné studie také prokázaly, že hořčík může také zvýšit úroveň výkonu, zlepšit kvalitu pokožky a dokonce pomoci hypertenzi a diabetes.   Zákoutí hořčíkového oleje Ionty hořčíku v těle se nejběžněji objevují v kostech, ale jsou také nedílnou součástí enzymů které pomáhají rozkládat potraviny které konzumujeme kvůli energii. Hořčík je pomocníkem v tolika různých tělesných procesech, že někdy je přínosným klíčem k uvolnění postupů a prostředků, které se nezdají být funkční. Hořčík se podílí na syntéze základních molekul jako je DNA, RNA a proteinů. V kostech, buněčných membráná...

Moringový olej

Moringový olej je původem z Indie, kde roste na úpatí Himálaje. Ve starověkých spisech Hindů byl zaznamenán před 5000 lety. V průběhu staletí se strom moringa v tropických a subtropických oblastech země rozšířil a také změnil, dnes se pěstuje v mnoha zemích jako zelenina a známe zde 13 známých druhů. Nejznámější druh je Moringa oleifera, malý, opadavý strom s korkové kůry a visící, křehké větve až do asi 60 cm délky, jasně zelené malé, oválné listy až 2 cm dlouhé. Vyroste 30 cm za měsíc a za rok mohou dosáhnout výšky až 4 metrů, maximálně 15 metrů. Listy stromu moringy se dají jíst syrové a čerstvé do salátů nebo vařené jako zelenina. Také se používají do omáček a polévek, lahodný čaj se vyrábí z listů.Čerstvé listy stromu Moringa obsahují: Třikrát více železa než špenát více bílkovin než vejce 7-krát více vitamínu C než pomeranč 4 krát více vitamínu A jak mrkev Třikrát více draslíku než je v banánech Čtyřikrát více vápníku než je v mlékuVýhonky mají chuť a ostrost z ředkviček, lze použít jako koření. Ze sušených listů se dá připravit výživný prášek, jídla, pečivo a nápoje mohou být přidány jako cenný potravinový doplněk. Sušené listy obsahují: 25 krát tolik železa než špenát 4 x více bílkovin, jako je ve vejcích 0,75 krát více vitamínu C než pomeranče 10-krát více vitamínu A jak v mrkvi 15 krát tolik draslíku než je v banánech 17 krát tolik vápníku než mlékoMoringový olej pro krásuMoringová semena mají vysoký obsah oleje – až 45% z nich je vysoce kvalitní olej. Vzhledem k vysokému obsahu kyseliny behenové je také známé jako Behen. Behen používá po tisíce let a je stále jako základní prostředek pro výrobu mýdla, parfémů, krémů. Vzhledem k jeho změkčujícím a výživným vlastnostem, moringový olej je báječný pro vlasy a péči o pleť.Bledě žlutý až světle hnědý olej je vysoce ceněn v kosmetickém průmyslu, a je velmi vyhledávaný. Pravděpodobně i pro jeho schopnost eliminovat nežádoucí tělesný pach.Jedná se o nejstabilnější rostlinný olej, který se používá v přírodní kosme...

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.